50 νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

Πενήντα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά και περισσότεροι από 200 τραυματίες, είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός, της νέας βομβιστικής επίθεσης στην σιιτική περιοχή της Κουέτα του Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό.

Η Κουέτα είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλοχιστάν, όπου η σιιτική μειονότητα έχει υπάρξει στόχος μίας σειράς επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες. Κρούσματα σεκταριστικής και αυτονομιστικής βίας είναι αρκετά συνηθισμένα, στην περιοχή.

Το Μπαλοχιστάν είναι η μεγαλύτερη

εκ των τεσσάρων επαρχιών που αποτελούν το Πακιστάν, καταλαμβάνοντας περίπου στο 44% της συνολικής έκτασης της ασιατικής χώρας. Διαθέτει πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου, χρυσού και χαλκού, ωστόσο η περιοχή είναι ιδιαίτερα αραιοκατοικημένη, αριθμώντας μόλις 8 εκατομμύρια κατοίκους τη στιγμή που ο συνολικός πληθυσμός του Πακιστάν ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μπαλοχιστικές εθνικιστικές και αυτονομιστικές ομάδες διεξάγουν επί πολλά χρόνια ένοπλο αγώνα κατά του Ισλαμαμπάντ προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων από τον ορυκτό πλούτο της περιοχής.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα