3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου

Η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART, πρόκειται να διεξαχθεί στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό Πελοποννήσου, από τις 1 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι και στο Κινηματογράφο ΛΑΙΣ στη Κόρινθο.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτισμικός Οργανισμός με Διαγωνιστικό Τμήμα. Η καινοτομία του έγκειται στη δημιουργία θεματικών ενοτήτων σχετικών με τις «Γέφυρες» στο πρόγραμμα προβολών, με σκοπό την ανάδειξη της γεωπολιτικής και ιστορικής σχέσης

της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο, και συγκεκριμένα του σημαντικού ρόλου του Ισθμού της Κορίνθου στη σύνδεσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μέσω αυτής της ενοποίησης είναι που επιτυγχάνεται η διαπολιτισμική γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Προκειμένου να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου και ευρέως κοινού που αποτελείται από τους σινεφίλ κατοίκους της Πελοποννήσου, που αποδείχθηκαν πολυπληθής και απαιτητική ομάδα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διοργανώσεων (2008 και 2011), η φετινή διοργάνωση έχει εντάξει ειδικές θεματικές προβολές στο πρόγραμμά της. Καθώς η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες, μέρος των προβολών είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς και φέρει τον τίτλο «We can Do».

Επιπλέον το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών που πραγματοποιούν την πρώτη προβολή τους στο φεστιβάλ. Μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής πρόκειται να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ το «Χρυσό Πήγασο», κατόπιν ψηφοφορίας μιας διεθνώς καταξιωμένης κριτικής επιτροπής

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα