36χρονη διασωληνωμένη – κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που έχασε το νεογέννητο μωρό της

Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει η 36χρονη λεχώνα, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τη γυναίκα που έχασε το μωρό της, το οποίο αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική τομή μετά από 22 εβδομάδες κύησης. Το πρόωρο νεογνό κατέληξε λίγες ώρες μετά τη γέννηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ,

ο σύζυγος της 36χρονης, δεν είχε εμβολιαστεί και όταν προσβλήθηκε από κορονοϊό η έγκυος αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο για να προστατεύσει τον εαυτό της και το έμβρυο. Την παραμονή των Χριστουγέννων η 36χρονη έγκυος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου. Δυστυχώς λίγα 24ωρα αργότερα η γυναίκα βρέθηκε διασωληνωμένη, ενώ το μωρό που γεννήθηκε πρόωρα δεν άντεξε και κατέληξε. Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται διασωληνωμένη ακόμη μία έγκυος.

2.000 υγειονομικοί του ΕΣΥ είναι σε καραντίνα

Την ίδια στιγμή στη δίνη της «Όμικρον» βρίσκονται οι μονάδες υγείας του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, τουλάχιστον 2.000 υγειονομικοί του ΕΣΥ είναι σε καραντίνα επειδή έχουν προσβληθεί από τον ιό. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι εκτιμούν ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, με τις νέες οδηγίες για τον χρόνο καραντίνας να βοηθούν στη γρήγορη επιστροφή του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στις θέσεις τους.

Δείτε ακόμη«Λουκέτο» σε πάνω από 100 μπαρ και εστιατόρια λόγω παραβίασης των υγειονομικών μέτρωνΣοκάρει ο 34χρονος που κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφό του: «Εγώ είμαι από Αίγυπτο και εμείς εκεί είμαστε άνδρες και τις γυναίκες τις πατάμε κάτω»
Keywords
Τυχαία Θέματα