350.000 διακοπές συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος…

Σοκαριστικό είναι το νούμερο των διακοπών συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που «χτυπά» ολοένα και περισσότερα Ελληνικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με σημερινές (12/11) δηλώσεις του προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργου Κόλλια στον αριθμό - ρεκόρ των 350.000 φθάνουν οι διακοπές συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος το χρόνο από 300.000 που ήταν το 2011. Πρόκειται για αύξηση των αποσυνδέσεων της τάξης του 15% σε μια διετία η οποία αποτυπώνει το πρόβλημα που πολλά ελληνικά νοικοκυριά έχουν. Την ίδια στιγμή και παρά

τις μειώσεις που επέβαλλε η ΡΑΕ φαίνεται πως από τον αριθμό αυτό το 60% αφορά σε νοικοκυριά και άλλο ένα 40% σε επιχειρήσεις. Όπως τόνισε ο κ. Κόλλιας «το 60% όσων αποσυνδέονται συνήθως επανασυνδέονται» ενώ διαστάσεις επιδημίας παίρνει το φαινόμενο αυθαίρετων επαναφορών με κίνδυνο όμως για τις ζωές όσων παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Όπως γράφει το protothema.gr, ένα επίσης μέγεθος που φανερώνει την κρίση που οι πολίτες βιώνουν είναι το ότι οι ρυθμοί αιτήσεων για νέες συνδέσεις έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας. Ειδικότερα, από τις 100.000 αιτήσεις το 2011, με δυσκολία σήμερα αγγίζουν τις 40.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα