20χρονος Αλβανός – Άλκης Καμπανός: Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα

Στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του 20χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας η άφιξη

του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση. Τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έδωσαν μεγάλη έκταση στο γεγονός. Απλώς αναπαρήγαγαν ειδήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα διότι την επικαιρότητα απασχολούν μεγάλα γεγονότα όπως είναι η δίκη για την καθαίρεση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή της ΕΡΤ, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις, όπως συνήθως συμβαίνει. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες .

Στην Ελλάδα παραδόθηκε στις Αρχές ο 25χρονος, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων, που φέρονται να παραδέχτηκαν την ωμή βία, που χρησιμοποίησαν στην επίθεση. Η Αστυνομία κάνει λόγο για δωδέκατο εμπλεκόμενο, ο οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Παραδόθηκε χθες ο 25χρονος «Αθηναίος»

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος, επονομαζόμενος και «Αθηναίος», είναι ο λογιζόμενος από τις Αρχές ως σκληρός χούλιγκαν της θύρας 4 του ΠΑΟΚ, ο οποίος παραδόθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη συνοδεία του συνηγόρου του, για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζούσε τον προηγούμενο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργαζόταν ως ντελιβεράς. Κατά συνέπεια, απομακρύνεται το σενάριο ο 25χρονος να ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, μόνο και μόνο για να συμμετάσχει στην «παγανιά θανάτου», με θύμα τον άτυχο Άλκη.

Αλληλοκαρφώματα στις καταθέσεις

Την ίδια ώρα, σε ένα «blame game» επιδίδονται μεταξύ τους οι υπόλοιποι συλληφθέντες, παρουσιάζοντας στις ανακριτικές Αρχές ποικίλες εκδοχές των όσων συνέβησαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην οδό Γαζή, στη Χαριλάου. Ο 23χρονος Αλβανός παραδέχτηκε πλέον ότι ήταν παρών στο φονικό συμβάν, αλλά υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, Γ.Κ. Μάλιστα, ο 23χρονος Αλβανός αναφέρει, κατά πληροφορίες, στην απολογία του πως «… ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι». Στο ίδιο απολογητικό υπόμνημα, ο 23χρονος Αλβανός περιγράφει τον εαυτό του και τους συγκατηγορουμένους του ως «θύματα του φανατισμού» και προσθέτει πως «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα