20χρονη γυναίκα στο Θιβέτ αυτοπυρπολήθηκε

Έξω από ένα βουδιστικό μοναστήρι στο Θιβέτ αποφάσισε μια 20χρονη κοπέλα στο Θιβέτ να δώσει τέλος στη ζωή της, επιλέγοντας ως πράξη διαμαρτυρίας να αυτοπυρποληθεί. Η γυναίκα, που αναφέρεται μόνο με το μικρό της όνομα, Χουγκτσό, «θυσιάστηκε την Τρίτη στο μοναστήρι Γιονάγκ στο Θιβέτ», ανέφερε η οργάνωση Ελεύθερο Θιβέτ που εδρεύει

στο Λονδίνο.

Μετά την είδηση, εκατοντάδες Θιβετιανοί συγκεντρώθηκαν στο μοναστήρι και στο σπίτι της οικογένειας της κοπέλας, η οποία ήταν μητέρα ενός 3χρονου αγοριού. «Η αυτοθυσία της έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της καταστολής των πολιτικών ελευθεριών στο Θιβέτ, από την πλευρά της Κίνας », ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός των εξόριστων Θιβετιανών, που βρίσκονται στην Ινδία. Σημειώνεται ότι 116 Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν στην Κίνα από το 2009, οι περισσότεροι εκ των οποίων μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Ελεύθερο Θιβέτ, ανέφερε ότι «οι πράξεις αυτοθυσίας φάνηκε ότι είχαν μειωθεί το 2013, αλλά ο θάνατος της κοπέλας δείχνει ότι ακόμη και η πλήρης ισχύς του κινεζικού κράτους, δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιους από αυτές τις πράξεις ».

Keywords
Τυχαία Θέματα