19% των εφαρμογών για iPhone έχουν πρόσβαση στις επαφές του χρήστη!

Στοιχεία σοκ παρουσίασε η BitDefender, η οποία ισχυρίζεται ότι περίπου το 19% από τις 65 χιλιάδες εφαρμογές που υπάρχουν συνολικά για το iPhone και συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήγαγε μπορούν να έχουν πρόσβαση στις επαφές του χρήστη και το 41% στην τοποθεσία του!
Παράλληλα το 57.5% των εφαρμογών κρυπτογραφούν αυτά τα προσωπικά δεδομένα.
“Χωρίς κάποια ειδοποίηση για το τι πρόσβαση έχει μια εφαρμογή είναι δύσκολο να ελέγξουμε ποιες πληροφορίες οι χρήστες δίνουν. Βλέπουμε

ένα ανησυχητικό τοπίο χαμηλής κρυπτογράφησης δεδομένων που κυριαρχεί η καταγραφή τοποθεσίας και η πρόσβαση στις επαφές», δήλωσε ο υπεύθυνος ερευνών ασφαλείας της BitDefender.
Βέβαια στο επερχόμενο iOS 6 η Apple θα εφαρμόσει μια σειρά μέτρων για την προστασία του χρήστη ζητώντας την άδειά του κάθε φορά που μια εφαρμογή ζητά πρόσβαση σε επαφές, τοποθεσία, ημερολόγιο, υπομνήσεις και φωτογραφίες.
Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή μέσα από τις ρυθμίσεις του κινητού να ανακαλέσει την άδεια μιας εφαρμογής σε κάθε κατηγορία. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται ‘απόρρητο’ και προστατεύει τον χρήστη από το να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα