15χρονος χάκερ... «πονοκέφαλος» για τις ιστοσελίδες!

Ένας ανήλικος χάκερ, επί τρεις μήνες, έγινε ο φόβος και ο τρόμος για τις ιστοσελίδες και τις αρχές της Αυστρίας. Ο 15χρονος χάκερ συνελήφθη τελικά από την αυστριακή αστυνομία με την κατηγορία ότι επιτέθηκε και παραποίησε 259 sites. Οι επιθέσεις αποτέλεσαν για καιρό πρόβλημα, ενώ όλα αυτά έγιναν μόλις μέσα σε 3 μήνες. Το ψευδώνυμο του ήταν ACK!3STX και ο ίδιος χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό εντόπιζε κενά ασφαλείας σε διάφορες ιστοσελίδες

και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τα κενά αυτά προκειμένου να πάρει ευαίσθητες πληροφορίες ή να αλλοιώσει τα site δημοσιεύοντας δικά του μηνύματα.

Όμως, λόγω του ενθουσιασμού του και του μεγάλου όγκου των επιθέσεων του, η αυστριακή αστυνομία άρχισε να τον παρακολουθεί. Κάποια στιγμή το λογισμικό, που χρησιμοποιούσε προκειμένου να κρύβει την IP, δεν μπόρεσε να λειτουργήσει και τόσο καλά με αποτέλεσμα η αστυνομία να μπορέσει να εντοπίσει τα ίχνη του και να βρει τις αποδείξεις που χρειάζονταν για να μπορέσουν να τον κατηγορήσουν για τις αξιόποινες πράξεις του.

Μάλιστα, κατά τη σύλληψη του ο 15χρονος παραδέχτηκε τις επιθέσεις και ανέφερε ότι το έκανε, επειδή βαριόταν και δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει για να «σκοτώσει» την ώρα του, διαλέγοντας αυτό το παράξενο «χόμπι».

Keywords
Τυχαία Θέματα