12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Αρχίζει σήμερα (Τρίτη) η 12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για καθαρότερο αέρα με εναλλακτικές αστικές μεταφορές, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 2.000 ευρωπαϊκές πόλεις και κωμοπόλεις.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου και έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις των αστικών μεταφορών στην ποιότητα του αέρα.

Οι πολίτες ενθαρρύνονται να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες μετακίνησης με ΙΧ αυτοκίνητο και να επιλέξουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς,

το ποδήλατό τους ή το περπάτημα, βελτιώνοντας την υγεία και την ευεξία τους. Με το σύνθημα «Καθαρός αέρας- Είναι και δική σας υπόθεση!» η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας υπογραμμίζει ότι όλοι μπορούμε να παίξουμε κάποιο ρόλο και πως ακόμη και μικρές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ιστοσελίδα της, στην εβδομάδα κινητικότητας 2013 λαμβάνουν μέρος έξι ελληνικές πόλεις και ένας δήμος. Πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Τρίκαλα, τις Σέρρες, το Μεσολόγγι, τη Σκύδρα και τον δήμο Παλαιού Φαλήρου. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή συγκεντρώνει η Αυστρία με 458 πόλεις και κωμοπόλεις και ακολουθούν, η Ισπανία με 388, η Ουγγαρία με 125, η Ιταλία με 112 και η Γαλλία με 100.

Διαβάστε περισσότερα στο greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα