«10.000 άτομα θα μολύνονται από τον Έμπολα κάθε εβδομάδα»

Μια άκρως αποθαρρυντική εκτίμηση έκανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την εξάπλωση του ιού Έμπολα για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΠΟΥ, τα κρούσματα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική ξεπερνούν τα 9.000 και εκτιμάται ότι θα μολύνονται από τον ιό έως και 10.000 άτομα την εβδομάδα, για τους επόμενους δύο μήνες

Εν τω μεταξύ η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται γεωγραφικά σε Γουϊνέα, Σιέρρα Λεόνε και Λιβερία. Σύμφωνα με τον βοηθό γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Μπρους Αϊλγουορντ, ο ιός Έμπολα έχει

ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 4.447 άτομα από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται ήδη σε 8.914.

«Αν και υπάρχουν σημάδια ότι ο ρυθμός των νέων λοιμώξεων επιβραδύνει σε ορισμένες από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές, η επιδημία έχει πλέον φτάσει σε πιο πολλές περιοχές, επαρχίες και νομούς, απ’ ότι πριν από ένα μήνα, ενώ τα κρούσματα θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται», δήλωσε ο Αϊλγουορντ κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΠΟΥ, στη Γενεύη.

«Θα ξεπεράσουμε τα 9.000 κρούσματα την τρέχουσα εβδομάδα. Σε συγκεκριμένες περιοχές παρατηρούμε ότι η επιδημία εμφανίζει ύφεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νέες λοιμώξεις θα μειωθούν στο μηδέν», διευκρίνισε και ξεκαθάρισε ότι «είναι πραγματικά πολύ πρόωρο να ερμηνεύσουμε ως επιτυχία τη εμφανή επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων σε μερικές περιοχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα