100 ημέρες καταστροφής και θανάτου στη Γάζα, σε ένα βίντεο από drone

Βίντεο από drone καταγράφει το αποτέλεσμα των 100 ημερών σφυροκοπήματος της Λωρίδας της Γάζας από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.  Τα πλάνα του βίντεο που δημοσίευσε το BBC δείχνουν τα συντρίμμια που έχει αφήσει πίσω του το μπαράζ των πληγμάτων που έχει δεχθεί η Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για εικόνες καταστροφής από τη Χαν Γιουνίς, τη Ράφα και τον προσφυγικό καταυλισμό

Μαγκάζι.  Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερες από 10.000 βόμβες και πυραύλους, στα πρωτοφανής έντασης πλήγματα στον θύλακα, από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος.

Χθες, Κυριακή, συμπληρώθηκαν 100 ημέρες από τη στιγμή που η Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου συντονισμένη επίθεση στο Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους, ενώ οι ένοπλοι πήραν 240 ομήρους. Από αυτούς, οι 130 εκτιμάται ότι παραμένουν αιχμάλωτοι, αλλά η οργάνωση διεμήνυσε χθες ότι θα ανακοινώσει σήμερα νεότερα για την κατάστασή τους.  Μετά την επίθεση της Χαμάς, το Ισραήλ άρχισε να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής 24.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα πλήγματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα, που ελέγχεται από τη Χαμάς, ενώ 60.834 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.  Πάνω από το 50% των σπιτιών στη Γάζα έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με αξιωματούχους του θύλακα. Σχεδόν 2 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας- το 85% του πληθυσμού- έχουν εκτοπιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
100, Γάζα,100, gaza