«Οι Απόγονοι» έχουν άρωμα Ελλάδας

16:20 28/1/2012 - Πηγή: EnterTV

«Οι απόγονοι» κέρδισαν τη Χρυσή Σφαίρα της Καλύτερης Δραματικής ταινίας, την περασμένη Κυριακή (15/1) στην τελετή απονομής των βραβείων και χάρισαν στον George Clooney την πρωτιά στην κατηγορία του Καλύτερου ηθοποιού σε Δραματική ταινία. Μαύρη κωμωδία, οικογενειακό δράμα, ή γλυκόπικρη ματιά στη ζωή, η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν επιτίθεται σε κάθε συγκινησιακή αντίσταση,

με όπλο τον πιο συντετριμμένο, αστείο, θλιμμένο, ειλικρινή George Clooney που έχετε δει ποτέ.

Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης της ταινίας, Alexander Payne, θέτει προβληματισμούς στη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Kaui Hart Hemmings(του Κάουι Χαρτ Χέμινγκ), που θα κάνουν τους πάντες να αναρωτηθούν τι θα έκαναν στην περίπτωση του George Clooney.

Το μεγάλο ταλέντο του Payne είναι η πένα του. Γράφει από καρδιάς, εύθραυστα, αποστομωτικά. Στη συγκεκριμμένη ταινία του, την πιο ώριμη της καριέρας του, διαθέτει κι ένα επιπλέον όπλο: τον αποκαλυπτικό πρωταγωνιστή του. Κάτω από την καθοδήγηση του Payne, με αυτό το σενάριο, με αυτό το χαρακτήρα, ο Clooney δίνει την καλύτερη του ερμηνεία, χωρίς μανιέρες, χωρίς σχήματα, σπάζοντας ολοκληρωτικά το τυποποιημένο του χολιγουντιανό περιτύλιγμα. Τσαλακωμένος, loser, απελπισμένος, μη-φωτογενής, σπαραχτικός και πέρα για πέρα ανθρώπινος, ο Clooney, αποδεικνύει ότι έχει και περισσότερα τελικά να δώσει και κλείνει ένα σίγουρο ραντεβού με τις οσκαρικές υποψηφιότητες.

Δείτε το τρέιλερ:

Keywords
Τυχαία Θέματα