Δέκα υποψηφιότητες για το «The Artist»

12:40 25/1/2012 - Πηγή: EnterTV

Οι πιο feelgood ταινίες της χρονιάς έκλεισαν μόλις ραντεβού στο κόκκινο χαλί. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες των Oscar® για το 2012 και τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν. Για μια ακόμη φορά το “The Artist” σαρώνει σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες με 10 υποψηφιότητες. Πιο συγκεκριμένα, το “The Artist”  (παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους) θα είναι υποψήφιο στις παρακάτω 10 κατηγορίες:

Kαλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Πρωτότυπου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μουσικής Επένδυσης, Κοστουμιών και Σκηνογραφίας.

Στη feelgood

λίστα της Αμερικανικής Ακαδημίας ξεχώρισαν επίσης ο Steven Spielberg με 6 υποψηφιότητες για το “War Horse” που βρίσκεται και αυτό στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας καθώς και Φωτογραφίας, Σκηνογραφίας, Μουσικής Επένδυσης, Ήχου και Μιξάζ.

Yποψήφιο για Oscar® Καλύτερης Ταινίας είναι και το “Moneyball”, που ξεχώρισε με συνολικά 6 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων είναι οι: A’Aνδρικού Ρόλου, Β’Ανδρικού Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Μοντάζ και Μιξάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα