Παρουσιάστηκε επίσημα το Android 4.3

Η έκδοση 4.3 του Android ανακοινώθηκε επίσημα, μαζί με το Nexus 7 δεύτερης γενιάς, διατηρώντας το προσωνύμιο Jelly Bean.

Η έκδοση 4.3 υπόσχεται καλύτερη απόδοση των γραφικών και του ήχου, φέρνει όμως και την υποστήριξη κάθε λογής αισθητήρων -κυρίως ελέγχου παραμέτρων καλής υγείας και διατήρησης καλής σωματικής φόρμας- που επικοινωνούν ασύρματα μαζί της μέσω του Bluetooth Smart.

Στην εκτενή λίστα των έξυπνων αξεσουάρ

Bluetooth Smart που επικοινωνούν ασύρματα με συμβατά smartphone και tablet περιλαμβάνονται μετρητές καρδιακών παλμών, γλυκόζης στο αίμα, ζυγαριές, αναλυτές αναπνοής, αισθητήρες καταγραφής περιστροφών στις ρόδες του ποδηλάτου, αισθητήρων ενσωματωμένων σε αθλητικά παπούτσια και πολλά άλλα.

Άλλο σημαντικό στοιχείο του Android 4.3 Jelly Bean είναι τα πολλαπλά προφίλ χρηστών. Το Android πλέον δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών προφίλ για κάθε tablet, με αντίστοιχους περιορισμούς που θα μπορείτε να ρυθμίσετε ανάλογα με το προφίλ. Για παράδειγμα θα μπορείτε να δίνετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και υπηρεσίες για κάποιο άλλο άτομο που χρησιμοποιεί τη συσκευή σας καθώς και να αποκλείσετε την αγορά εφαρμογών ή παιχνιδιών.

Σημαντική προσθήκη αποτελεί η υποστήριξη OpenGL|ES 3.0 που υπόσχεται πολύ καλύτερα παιχνίδια με rendering σε πραγματικό χρόνο και σε ανάλυση 1080p. Παρέχεται ακόμη η λειτουργία «Dial Pad autocomplete», δηλαδή η αυτόματη εμφάνιση επαφών που συμβαδίζουν με τον αριθμό που έχετε ξεκινήσει να πληκτρολογείται στην εφαρμογή τηλεφωνικών κλήσεων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υποστήριξη Bluetooth AVRCP 1.3 για εμφάνιση των τίτλων των τραγουδιών σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου.

Η αναβάθμιση Android 4.3 είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές της σειράς Nexus, ενώ Samsung Galaxy S4 και HTC One Google Play Edition θα ακολουθήσουν σύντομα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας των «πολλαπλών προφίλ χρηστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα