Ανακοινώθηκε το Oppo N1

Το πολυαναμενόμενο N1 της Oppo ανακοινώθηκε επίσημα. Πρόκειται για μια συσκευή της κατηγορίας phablet με υβριδικό camera module με αισθητήρα 13 Megapixel CMOS, το οποίο περιστρέφεται κατά 206 μοίρες για να λειτουργεί και ως εμπρόσθια κάμερα.

Ανάλογα με την έκδοση της συσκευής, η κάμερα θα υποστηρίζει 15x ή 10x οπτικό zoom, ενώ ο χειρισμός της μπορεί να γίνει και με ένα ειδικό περιφερειακό τηλεχειριστήριο (“O-Click”) από απόσταση μέχρι 5 μέτρα.

Το Oppo N1

είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας με το λειτουργικό σύστημα Color OS, το οποίο βασίζεται στο Android 4.2, ενώ αργότερα θα διατίθεται επίσημη CyanogenMod ROM κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των Android smarpthones.

Στο πίσω μέρος και κάτω από την κάμερα, υπάρχει touchpad “O-Touch” το οποίο εκτελεί λειτουργίες ανάλογα με τη χειρονομία του χρήστη (π.χ. είσοδος σε ιστοσελίδα, άνοιγμα music player, λήψη εμπρόσθιας κάμερας με κρατημένο πάτημα κλπ.). Μια ακόμα καινοτομία είναι η προσθήκη ταχογράφου στους αισθητήρες, χάριν στον οποίο είναι εφικτή η καταγραφή της ταχύτητας π.χ. όταν κάνετε ποδήλατο ή όταν τρέχετε.

Η οθόνη της συσκευής είναι Full HD IPS διαγωνίου 5,9 ιντσών και διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 1.7GHz με επεξεργαστή γραφικών Adreno 320GPU. Η μνήμη RAM του N1 είναι στα 2 GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα ορίζεται στα 16 GB ή 32 GB, χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD. Η ενσωματωμένη κάμερα, πέρα από τα όσα αναφέραμε πιο πάνω, διαθέτει επεξεργαστή εικόνας Owl, φακό 6 οπτικών μερών και dual LED flash. Η συσκευή υποστηρίζει dual-band WiFi, WiFi Display, Bluetooth 4.0, NFC και GPS/AGPS. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 3610 mAh.

Η συσκευή θα διατίθεται στην κινεζική αγορά από τον Οκτώβριο, χωρίς να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την κυκλοφορία του στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ η τιμή του «αγγίζει» τα 420 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα