Ζητείται 40άρης για αρχηγός νέου κόμματος – Προβληματισμός στους 58 για τα «άσπρα μαλλιά»

Οι πρώτες φωνές αυτοκριτικής ξεκίνησαν εντός της κίνησης των 8, καθώς παρά την επιτυχημένη εκδήλωση στο θάετρο ΑΚΡΟΠΟΛ και την μεγάλη ανταπόκριαη των πολιτιών στο κάλεσμα για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, επικρατεί προβληματισμός για το πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί του νέου πιθανού κομματικού σχηματισμού, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθυμητό στις τάξεις των 58 η ανακύκλωση τετριμένων προσώπων στην πολιτική σκηνή.

Μιλώντας στον 9,84 χθες ο Νίκος Αλιβιζάτος δήλωσε ««Από πλευράς προσέλευσης πήγαμε

πάρα πολύ καλά. Δεν σας κρύβω ότι ήταν πολλά τα άσπρα μαλλιά. Από αυτή την άποψη, θέλει πολλή δουλειά. Να πείσουμε ότι αυτή η κίνηση είναι όντως η πιο νεανική που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα.» Υποστήριξε μάλιστα πως αυτό ακριβώς είναι το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο αρχηός νεαρής ηλικίας. «Η καλύτερη λύση θα ήταν να βρούμε έναν καλό σαραντάρη, όπως καλή ώρα και η Ιταλία. Το μεγάλο ατού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Όσα ελαττώματα και αν του καταλογίζει κάποιος, είναι ένας νέος άνθρωπος, έχει ένα καινούργιο χαμόγελο. Όλα αυτά μετρούν πάρα πολύ. Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορεί να είναι ο μόνος ο οποίος αλωνίζει σε αυτό το πεδίο».

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και ο Γιώργος Παγουλάτος με συνέντευξη στο protagon περιγράφει ως εξής το προφίλ του ιδανικού ηγέτη των 58: «Θα πρέπει να είναι ευρύτερα αποδεκτός, με κύρος και με δυνατότητα να δώσει φωνή στις νεότερες γενιές των εικοσάρηδων, τριαντάρηδων και σαραντάρηδων. Αυτές είναι οι κρίσιμες δημιουργικές ομάδες που πρέπει να παραμείνουν στο παιχνίδι των προοδευτικών ιδεών, της μετριοπάθειας και του ευρωπαϊσμού και να μη στραφούν προς τα άκρα, τον συντηρητισμό ή την ιδιώτευση.»

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα