Το τέλος μιας εποχής – Ο Μάρτιν Σκορσέζε έχει σκοπό να εγκαταλείψει το σινεμά

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, μιλώντας από το Φεστιβάλ του Μαρακές, ανέφερε πως στα σχέδια του, είναι να αποσυρθεί έπειτα από μια ή δύο ακόμα ταινίες.

«Έχω την επιθυμία να γυρίσω ακόμα πολλές ταινίες, αλλά είμαι ήδη 71 ετών και δεν έχω παρά μια δυο ακόμα ευκαιρίες, αν καταφέρω να τις υλοποιήσω» λέει ο σκηνοθέτης. «Μου λείπει εκείνη η περίοδος κατά την οποία ήθελα να πειραματιστώ, να δοκιμάσω διαφορετικά είδη ταινιών, αλλά τώρα έχει πια περάσει. Όσο μεγαλώνεις έχεις υποχρεώσεις, οικογένεια... Ήμουν πολύ τυχερός που τα τελευταία δέκα χρόνια κατάφερα να βρω πρότζεκτ που να συνδυάζουν και

να ικανοποιούν την καλλιτεχνική μου επιθυμία, αλλά και τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην οικογένειά μου και τους χρηματοδότες μου».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ήταν ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που του έδωσε έμπνευση και δύναμη για να συνεχίσει.

«Ανακαλύψαμε μαζί ότι αυτή η συνεργασία μου ανανέωνε τον ενθουσιασμό μου για την τέχνη του σινεμά. Κυρίως γιατί, καθώς τα χρόνια περνούν, το να κάνεις ταινίες γίνεται όλο και πιο δύσκολο, ιδιαίτερα το κομμάτι της παραγωγής και των οικονομικών. Κι όταν το καταφέρνεις, πραγματικά είσαι υπεύθυνος για πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά. Υπάρχει όλη αυτή η πίεση, την αντέχεις; Ο δικός του ενθουσιασμός και η ενέργεια με έκανε να γυρίσω άλλες πέντε ταινίες».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα