Υπερκοριός: Ο «Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» σε βιβλίο στο briefing της ΝΔ

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως η πολιτική κριτική της ΝΔ περνά σε άλλο επίπεδο, μιας και αποκτά και πιο…λογοτεχνικές διαστάσεις. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η επίκληση του γνωστού έργου του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον «Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ», το οποίο, ως γνωστόν, προέκυψε από έναν εφιάλτη του συγγραφέα.

Συνοπτικά, η πλοκή του έργου είναι η εξής: Ο Κύριος Άτερσον, ο δικηγόρος, μαθαίνει από τον εξάδερφό του, τον κ. Ένφιλντ, πως ένας απεχθής άντρας με το όνομα Χάιντ έχει πληγώσει ένα μικρό

κοριτσάκι. Ο Άτερσον ξέρει πως ο Χάιντ είναι ο μοναδικός κληρονόμος του πελάτη και φίλου του δόκτορ Τζέκιλ.

Ο Άτερσον αρχίζει να παρατηρεί παράξενα φαινόμενα μεταξύ των Τζέκιλ και Χάιντ, που ποτέ δεν τους βλέπει μαζί: ο Κύριος Χάιντ μπαινοβγαίνει στο σπίτι του Τζέκιλ, είναι ένοχος για το φόνο του μέλους του κοινοβουλίου Σερ Ντάνβερς, και επίσης, φαίνεται να είναι δεμένος μαζί με τον Τζέκιλ στον ξαφνικό θάνατο του δόκτορ Λάνιον, ενός φίλου του δόκτορ Τζέκιλ. Ο γιατρός κλειδώνεται στο εργαστήριό του και στέλνει τους υπηρέτες του σε αναζήτηση ενός φαρμάκου. Ο Άτερσον ειδοποιείται από τον μπάτλερ του γιατρού, και οι δύο μπαίνουν μετά βίας στο εργαστήριο.

Εκεί βρίσκουν τον Χάιντ, που έχει αυτοκτονήσει, και ένα γράμμα από τον δόκτωρ Τζέκιλ, που αποκαλύπτει πως ο Χάιντ και εκείνος ήταν ο ίδιος άνθρωπος: O δόκτωρ Τζέκιλ είχε κάνει ένα πείραμα πάνω του με ένα φάρμακο που υποτίθεται πως θα χώριζε το καλό και το κακό από τον άνθρωπο. Το πείραμα πήγε στραβά, και ο γιατρός μεταμορφώθηκε στον κακό εαυτό του, τον Χάιντ.

Ο διχασμός του κ. Τζέκιλ και του Μίστερ Χάιντ είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρων συλλογισμός, ιδίως με δεδομένο τα σημερινά πολιτικά δεδομένα. Έτσι, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος πήγε ένα βήμα παραπέρα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της ΝΔ και έφερε μαζί του σε hardcopy και ένα αντίγραφο του βιβλίου του Στίβενσον.

The post Υπερκοριός: Ο «Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» σε βιβλίο στο briefing της ΝΔ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα