Κουμουτσάκος στο briefing: «Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν»

«Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν. Το προσφυγικό είναι εκτός έλεγχου. Η πραγματική οικονομία μοιάζει έρημο τοπίο. Η διαπραγμάτευση είναι κλινικά νεκρή και η κοινωνία, εξαντλημένη από τον κ. Τσίπρα βράζει», ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος εκτίμησε πως «ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε μοιραίο πρωθυπουργό για την Ελλαδα.

Ρεπορτάζ:

Γιώργος Ευγενίδης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας το πρωί ζητά συναίνεση και το βράδυ την τορπιλίζει, παροιμοιάζοντάς τον εκ νέου με τον διχασμό του Δόκτωρα Τζέκυλ και του Μίστερ Χάιντ. Στην εικόνα του πρωθυπουργού, ο κ. Κουμουτσάκος αντιπαρέβαλλε την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες για το προσφυγικό. Περιέγραψε εκ νέου και τις πρωτοβουλίες του κ. Μητσοτάκη για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, αλλά και τις επαφές του για το προσφυγικό.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε πως σήμερα θα συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της ΝΔ, την ώρα που παράλληλα εξελίσσεται ο προσυνεδριακός διάλογος για τις θέσεις του κόμματος. Επίσης, στις 17:30 θα υπάρξει συνάντηση με νέους μηχανικούς, στο πλαίσιο της επαφής του κ. Μητσοτάκη με την κοινωνία. «Αλήθεια, εντιμότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη οι αξίες που πρέπει να καθορίσουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει η πολιτική στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος επίσης προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου του κ. Μητσοτάκη μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη αύριο το πρωί στις 10:00 για το κυβερνητικό πρόγραμμα, ενώ το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετέχει στο συνέδριο του Ποταμιού.

«Θα πάμε γιατί έχουμε προτάσεις και γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη για το πώς θα διαπραγματευτεί ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, όσον αφορά το γιατί θα πάει η ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Ως προς τη λίστα Μπόργιανς και το κείμενο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ στη Βουλή, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως ο πρωθυπουργός «κατέβηκε χθες βράδυ ένα ακόμα σκαλί αναξιοπιστίας και ψεύδους. Έφτασε να παραποιήσει ακόμα και το περιεχόμενο της επιστολής που ο ίδιος αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει». « Να μην θεωρήσει ο κ. Τσίπρας το ότι δεν μπαίνουμε στην αρένα λάσπης ως στάση αδυναμίας. Είναι στάση ευθύνης», προσέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος ερωτώμενος και για το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής που έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, προειδοποίησε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε και την κυβέρνηση για τη διαστρέβλωση του περιεχομένου του mail κατά την ελληνική μετάφραση, την ώρα που ο κ. Μπόργιανς μιλούσε κατά κύριο λόγο για παροχή τεχνογνωσίας για τη φορολογική διοίκηση το 2012.

Αναφορικά με το ζήτημα του ΝΑΤΟ και της επερχόμενης έλευσης του νατοϊκού στόλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ζήτησε ενημέρωση από τον υπουργό Άμυνας για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει συμφωνηθεί, αναφέροντας πως «μέσα σε τρεις μέρες οι διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου κατέρρευσαν. Άλλα μας είπε και άλλα έγιναν. Αυτό σημαίνει πως υπήρξε μια δραματική συζήτηση που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αρχικώς είχαν ειπωθεί. Ζητάμε από τον κ. Καμμένο άμεση ενημέρωση για το τετρασέλιδο επιχειρησιακό σχέδιο που συμφωνήθηκε χθες στο ΝΑΤΟ, πρέπει να δούμε και τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες. Γιατί, ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες».

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε για το ενδεχόμενο άσκησης βέτο στη Σύνοδο Κορυφής, λέγοντας πως κάτι τέτοιο «είναι η επισφράγιση της αποτυχίας να πείσεις. Αν αυτό συμβεί αυτό, θα είναι η απόδειξη της αδυναμίας να πείσεις». Πλην όμως, αν η χώρα φτάσει σε τέτοια κρίσιμη ανάγκη, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως η ΝΔ θα ακολουθήσει τη γραμμή του εθνικού συμφεροντος. Σχολιάζοντας ακόμα τη σύνοδο κορυφής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπό την Αυστρία, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για μια διπλωματική πανωλεθρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, πλην όμως άσκησε και σκληρή κριτική στην Ευρώπη, αναφέροντας πως η άνοδος του εθνικισμού και της εθνικής ατζέντας συνιστά πάντα ένδειξη μεγάλης περιπέτειας για την Ευρώπη.

The post Κουμουτσάκος στο briefing: «Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουμουτσάκος,koumoutsakos