Ύδρα, Ματ και… Der Spiegel

Για γέλια και για κλάματα ήταν η κατάσταση τις δύο προηγούμενες μέρες στην Ύδρα και αυτό δεν πέρασε έτσι από τον γερμανικό Τύπο.

Όποιος διάβαζε χθες την είδηση για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ύδρα από το απόγευμα της Παρασκευής, σίγουρα δεν θα ήξερε αν έπρεπε να βάλει τα γέλια ή τα κλάματα. Γιατί το να συλλαμβάνεις κάποιον για φοροδιαφυγή και όλο το νησί να σε… κυνηγάει είναι τρελό. Και φυσικά αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον γερμανικό Τύπο και συγκεκριμένα από το περιοδικό Der Spiegel,

το οποίο στο site του έκανε λόγο για “ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του”. 

Συγκεκριμένα οι αρχές την Παρασκευή συνέλαβαν έναν ιδιοκτήτη ταβέρνας, ο οποίος δεν έκοβε αποδείξεις. Τον οδήγησαν στο τμήμα, προκειμένου να μεταφερθεί στον Πειραιά και τότε άρχισαν τα παρατράγουδα. Οι κάτοικοι της Ύδρας απέκλεισαν τη περιοχή, προπηλάκισαν αστυνομικούς, στη συνέχεια έκοψαν το ρεύμα και κράτησαν ομήρους τους άνδρες του ΣΔΟΕ μέσα στο τμήμα! Για να γίνει η μεταφορά του κατηγορούμενου στο νησί, χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ το πρωί του Σαββάτου και πολύ ένταση!

Keywords
Τυχαία Θέματα