Ξεκίνησε η επιχείρηση για την αιχμαλώτιση του Σήφη με τις Αρχές να ψάχνουν και το… ταίρι του [βίντεο]

Πιθανότατα σήμερα να είναι η τελευταία μέρα όπου ο Σήφης ο κροκόδειλος είναι ελεύθερος στη φύση καθώς οι Αρχές έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση για να τον αιχμαλωτίσουν.

Η πρώτη παγίδα που στήθηκε από τους ειδικούς και τους άνδρες της ΕΜΑΚ είναι ευθεία από το φράγμα σε βαλτώδη περιοχή, στο σημείο όπου εθεάθη για πρώτη φορά ο Σήφης. Η δεύτερη παγίδα έχει τοποθετηθεί δεξιά της λίμνης σε ένα βαλτώδες σημείο όπου βρίσκονται αγριόπαπιες.

Και οι δύο παγίδες είναι κλουβιά όπου μέσα έχει τοποθετηθεί ένα σφαγμένο

κοτόπουλο καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή είναι η τροφή που προτιμούν περισσότερο οι κροκόδειλοι. Και μπορεί όλοι να θέλουν να αιχμαλωτιστεί ο Σήφης, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ερπετά στο σημείο τα οποία κολυμπούν στα νερά της λίμνης. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον διάσημο πλέον Σήφη και μία κροκόδειλο μεγαλύτερου μεγέθους.

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr, ο δήμαρχος Αμαρίου είπε ότι με την υπόδειξη των ειδικών θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χώρος, ώστε να παραμείνει εκεί το ζώο. «Μας ενδιαφέρει για την ανάπτυξη του Αμαρίου και του Ρεθύμνου να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος, ώστε να παραμείνει το ζώο άλλα να προστατευτούν και οι ντόπιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, είπε ότι ίσως δεν καταφέρουν αν αιχμαλωτίσουν σήμερα τον κροκόδειλο γιατί λόγω της επιχείρησης, έχει αλλάξει πιθανότατα θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα