«Βραδυφλεγής βόμβα» για το πολιτικό σύστημα ο Κασιδιάρης – Τι κρύβει στο «συρτάρι» της η Χρυσή Αυγή

17:21 4/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Με απασφαλισμένη χειροβομβίδα μοιάζει για το πολιτικό σύστημα της χώρας η υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. Μπορεί το «φυτίλι» να πήρε φωτιά μετά την δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και του πρώην πια γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, αλλά σιγά σιγά η φωτιά επεκτείνεται.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Ήδη ο Ηλίας Κασιδιάρης

άφησε αιχμές για τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος δήλωσε σήμερα πως: «αν υπάρχει δική του συνομιλία με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα παραιτηθώ».

Ακολούθησαν αναφορές του Κασιδιάρη για συνομιλίες του με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση και Στάθη Παναγούλη για τον οποίο μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι: «του ζήτησε να πάει μάρτυρας στη δίκη του και εκείνος αν και τον στήριξε, δέχθηκε κομματικές πιέσεις».

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν δίστασε να εμπλέξει ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τον οποίο ανέφερε ότι «έδινε εντολές για το θέμα της Χρυσής Αυγής σε "παναθηναϊκάκια" δικαστικό λειτουργό».

Στην κυβέρνηση πάντως επικρατεί ανησυχία όχι τόσο-όπως λένε-για τις «απειλές» Κασιδιάρη και το όποιο περιεχόμενο και άλλων ενδεχόμενων συνομιλιών που μπορεί να έχουν υποκλαπεί, όσο για το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ξαφνικά μπροστά στον κίνδυνο να «σέρνεται» πίσω από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής και μάλιστα την ώρα που καρποφορούν τα πρώτα αποτελέσματα των θυσιών του ελληνικού λαού για την βελτίωση της οικονομίας.

Ανησυχία πάντως επικρατεί όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και γενικότερα στο πολιτικό σύστημα. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η Χρυσή Αυγή έχει στο «συρτάρι» της και άλλα οπτικοποιημένα βίντεο και κυρίως δεκάδες ηχητικές καταγραφές.

Η υπόθεση προκαλεί αναταράξεις και είναι χαρακτηριστική η αντίδραση κορυφαίου στελέχους του φιλελεύθερου χώρου που δήλωσε για το θέμα «είμαι στα όρια μου με αυτά που συμβαίνουν».

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει «σήμα» στα κορυφαία στελέχη του να περιορίσουν τις τηλεοπτικές κυρίως εμφανίσεις τους αλλά και τις δηλώσεις τους σε άλλα μέσα στις άκρως απαραίτητες μέχρι να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο και να έχουν μια καθαρότερη εικόνα με το τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα