Πιάσε μια μπισκότα για το τσάι – Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει μαστιχωτά μπισκότα κανέλας

17:06 4/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Θυμάστε μια διαφήμιση της Amstel με τρεις ροκάδες που βρίσκονται σε μια μπυραρία και παραγγέλνουν τσάι με μπισκότα και σηκώνουν το μικρό δάχτυλο όταν σηκώνουν το ποτήρι; Ε, μπισκότα για το τσάι ή τον καφέ έφτιαξε σήμερα στο Πρωινό mou ο Άκης, αλλά όχι ό,τι κι ό,τι...Μπισκότα Κανέλας!

ΥΛΙΚΑ

210 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 γρ. μπέικιν (1/2 κ.γ.)8 γρ κανέλα σε σκόνη120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη120 γρ καστανή ζάχαρη1 αυγό2 βανίλιες ή 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας6 γρ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο
μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά.Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Καλό θα είναι με μια σπάτουλα να καθαρίσουμε το μείγμα από τα πλάγια του κάδου για να αναμειχθούν καλύτερα τα υλικά μας.Το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το αλάτι και τις βανίλιες τα περνάμε από μια σίτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.Από το μείγμα αυτό παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ενώ αυτό ακόμα ανακατεύει.Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αφαιρούμε από τον κάδο.Βάζουμε λαδόκολλα σε 2 ταψάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.Σχηματίζουμε 20 μπαλάκια βάρους περίπου 30 γρ το κάθε ένα και βάζουμε από 10 σε κάθε ταψάκι.Ψήνουμε για 9-11 λεπτά τα κουλουράκια μας.Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ΠΟΛΥ μαλακά.Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Keywords
Αναζητήσεις
μαστιχωτο μπισκοτο ακης πετρετζικης, mpiskota kanelas mastixwta
Τυχαία Θέματα