Βουλή: Έγγραφο για την εισαγγελέα Τσατάνη από τον Παπαγγελόπουλο

Αποκαλυπτικό έγγραφο που αποδεικνύει ότι η εισαγγελέας Τσατάνη είχε στείλει την δικογραφία Βγενόπουλου στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου πριν την αφαιρέσει, κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η κ. Τσατάνη είχε αποστείλει την δικογραφία στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τον Μάρτιο του 2015, αλλά αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015, την αφαίρεσε από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε έγγραφο της εισαγγελέως

του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο με ημερομηνία 21 Μαΐου 2015, το οποίο εστάλη για απάντηση σε ερώτηση βουλευτών.

Μέσα στα έγγραφα που έστειλε η κ. Κοτζαμάνη υπάρχει έγγραφο της εισαγγελέως Τσατάνη με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2015. Το έγγραφο Τσατάνη απευθύνεται στην κ. Ράικου και της αποστέλλει την δικογραφία ζητώντας «να συνεχίσετε συμπληρωματικά την προκαταρκτική εξέταση» με βάση το νόμο για την αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Διαφθοράς.

«Η Τσατάνη δηλαδή στέλνει την δικογραφία που είχε στην Οικονομική Εισαγγελία. Και μετά, αφού τις είχε στείλει, αποφάσισε την συνένωση», σχολίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της Ράικου. Μάλιστα στο έγγραφο η κ. Τσατάνη ζητά από την Εισαγγελέα Διαφθοράς «τα αποτελέσματα των ερευνών σας να μας τα γνωστοποιήσετε σε εύλογο χρόνο, για να τα κοινοποιήσουμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και να μας την αποστείλετε».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος αντέδρασε και κατηγόρησε τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι ενεργεί όχι ως υπουργός, αλλά ως αντίδικος της κ. Τσατάνη. Απαίτησε μάλιστα να υπάρξει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Παπαγγελόπουλου με την κ. Τσατάνη.

«Γνώριζε το νόμο η Τσατάνη και γι’ αυτό το έστειλε», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκιόλας.

«Φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτο να δούμε την διαδρομή όλης της δικογραφίας, για να δούμε πως έφτασε στα χέρια της Τσατάνη», επεσήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Χριστοδουλοπούλου.

The post Βουλή: Έγγραφο για την εισαγγελέα Τσατάνη από τον Παπαγγελόπουλο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα