Βουλευτής στο κοινοβούλιο: Μόνο το βρακί μου έμεινε και δε θα καταφέρετε να το πάρετε

Ο Αντόνιο Κονέχο, εκλεγμένος στο κοινοβούλιο του Μεξικό με το κόμμα της αντιπολίτευσης, το Κόμμα Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) έβγαλε όλα του τα ρούχα και έμεινε μόνο με το σλιπάκι για να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο για το νομοσχέδιο που ψήφιζε η Βουλή εκείνη τη στιγμή, το οποίο χαρακτήρισε ως «λεηλασία», ενώ φώναξε από το βήμα: «μόνο αυτό μου έμεινε και δε θα καταφέρετε να το πάρετε».

Στόχος του ήταν να αναδείξει την αφαίμαξη που θα επιφέρει στο λαό το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού

τομέα, το οποίο έφερε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση του Ενρίκε Πένια Νιέτο που θέλει να απελευθερώσει τον τομέα της ενέργειας ώστε να επενδύσουν στη χώρα και ιδιωτικές εταιρείες με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του. Η προβληματική και αναποτελεσματική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleos de Mexico (Pemex), η μεγαλύτερη πηγή ξένου συναλλάγματος για τη χώρα, θεωρείται το σύμβολο της εθνικής ανεξαρτησίας και της δύναμης της χώρας.

«Μόνο αυτό μου απέμεινε και δεν θα καταφέρετε να το πάρετε", είπε εξαγριωμένος και γυμνός. «Είναι ντροπή! Δεν ντρέπομαι που γδύνομαι, αλλά για αυτό που κάνετε, που είναι ατιμία. Το Μεξικό πληρώνει τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια. Πρακτικά, χαρίζετε ό,τι έχουμε. Αυτό είναι ντροπή!», τόνισε.

Το νομοσχέδιο τελικά υπερψηφίστηκε με 353 ψήφους υπέρ και 134 κατά, μετά από 20ωρη συζήτηση με κλειδαμπαρωμένες πόρτες στο Κογκρέσο και φραγμένες με καρέκλες ώστε να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα