Βόμβα στα χέρια του Σταύρου: Ο Φωτήλας ζητά συμπόρευση του Ποταμιού με τον Κυριάκο

Η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, το ανοιχτό προσκλητήριο της Φώφη Γεννηματά για δημιουργία νέου κεντροαριστερού σχήματος και η έμμεση αμφισβήτησης της πρωτοκαθεδρίας του Σταύρου Θεοδωράκη από τον Χάρη Θεοχάρη, έχουν προκαλέσει σε λίγες μόνο ημέρες έντονους κλυδωνισμούς στο Ποτάμι, ασκώντας παράλληλα τεράστια πίεση στον επικεφαλής της παράταξης.

Το τελευταίο που χρειαζόταν με λίγα λόγια σε τούτη τη χρονική συγκυρία ο Σταύρος Θεοδωράκης

ήταν η πρόταση του βουλευτή, Ιάσων Φωτήλα για «συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε την προσπάθεια της ΝΔ, διότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Τι ακριβώς εννοούσε πάντως, κανείς δεν κατάλαβε… Αρχικά υποστήριξε ότι δεν μιλά (ακόμη) για απορρόφηση («πρέπει να βοηθήσουμε τον Κυριάκο και να τον ενισχύσουμε, όχι να γίνουμε άλλο ένα ανάχωμα»), σε άλλο σημείο της συνέντευξης όμως χαρακτήρισε «πολύ ωραία πρόταση» να γίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης αντιπρόεδρος στο νέο σχηματισμό!

Συμπλήρωσε ότι δεν υπονομεύει τον ηγέτη της παράταξης, ο οποίος, όπως είπε, θα πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του Ποταμιού, προανήγγειλε όμως ότι θα θέσει την πρόταση του στην επόμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας:

Σύμφωνα με αυτήν «αντί να δολιχοδρομούμε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, πρέπει να επιδιώξουμε τη συνεργασία και τη σύγκλιση χωρίς κόκκινες γραμμές».

Οι πρώτες αντιδράσεις

Το Ποτάμι πήρε επίσημα θέση στην προτροπή του βουλευτή του, με μια… αμήχανη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: «Άλλη μια άποψη λοιπόν στο τραπέζι. Υπομονή μέχρι το Συνέδριο».

Την πρόταση επιδοκίμασαν από πλευράς ΝΔ οι Γιώργος Βουλγαράκης και Γιώργος Μουρούτης. «Πολύ σοβαρή η τοποθέτηση Φωτήλα για συστράτευση του Ποταμιού με τη ΝΔ. Καλό είναι να αφήσουν τους αφορισμούς και να την εξετάσουν», έγραψε ο πρώτος στο twitter, ενώ ο δεύτερος αρκέστηκε να σχολιάσει: «Μέτωπο κοινής λογικής».

The post Βόμβα στα χέρια του Σταύρου: Ο Φωτήλας ζητά συμπόρευση του Ποταμιού με τον Κυριάκο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα