Βίτορ Περέιρα, ντίβα και όχι προπονητής

Ο Βίτορ Περέιρα πέρασε για έξι μήνες από τον Ολυμπιακό και κατάφερε να γίνει ο πιο μισητός προπονητής σε όλη την Ελλάδα, από Ολυμπιακούς και μη. Σαν φίλος των ερυθρόλευκων μπορώ να πω ότι χάρηκα ιδιαιτέρως με την είδηση της αποχώρησης του.

Γράφει ο Σήφης Γαρυφαλάκης

Και άλλοι προπονητές έχουν μείνει στον Ολυμπιακό

για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά κανείς δεν κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να γίνει τόσο αντιπαθής στον κόσμο. Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού ο Ολυμπιακός διαβεβαίωνε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα είναι ο Περέιρα. Θυμάμαι να μιλάω με γνωστούς μου και θα τους λέω ότι πρέπει να γίνει ένα θαύμα για να φύγει ο Πορτογάλος από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Την επόμενη μέρα ευτυχώς το θαύμα έγινε! Η είδηση ότι ο Περέιρα έκανε ταξίδι στην Σκωτία για να συζητήσει με την Ρέιντζερς δεν άρεσε καθόλου στην διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία λίγες μέρες αργότερα ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας, προς ευχαρίστηση των περισσοτέρων.

Είμαι από αυτούς που δεν μ’ αρέσει να κρίνω προπονητή που δεν έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα. Αλλά ο συγκεκριμένος μου καθόταν στον λαιμό. Δεν μου άρεσε από την αρχή. Πονούσανε τα μάτια μου να βλέπω παιχνίδια του Ολυμπιακού πέρυσι. Δεν μπορούσα να τον βλέπω να πανηγυρίζει σαν τρελός γκολ από πέναλτι στο Καραϊσκάκη, ενώ η ομάδα δεν βλεπόταν. Δεν μπορούσα να βλέπω κάνει τα καραγκιοζιλίκια στα παιχνίδια με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με την δικαιολογία ότι: σε κάθε παιχνίδι πηγαίνει και ελέγχει τα δίκτυα και κάνει βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σαν τελετουργικό. Μπούρδες λέω εγώ. Δεν είναι επόπτης για να ελέγχει τα δίκτυα και από ότι μαθαίνω από τα ρεπορτάζ της γειτονικής χώρα στα γήπεδα της Τουρκίας δεν το κάνει αυτό, καθώς εκεί οι φίλαθλοι είναι πιο ένθερμοι από τους δικούς μας και δεν τον παίρνει.

Ο Περέιρα κατέληξε στην Φενέρ και συνεχίζει εκεί τα δικά του. Μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να ασχολούνται όλοι μαζί του. Και όχι για καλό λόγο. Η αρχή έγινε στον φιλικό αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν πανηγύριζε τα γκολ της ομάδας του λες και ήταν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λίγες μέρες αργότερα αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με κάτω τα χέρια από την Σαχτάρ. Στο δεύτερο παιχνίδι η Φενέρ έχανε με 1-0 και ο Φρεντ έπεσε κοντά στα πόδια του τραυματισμένος, εκείνος τον τράβηξε για να τον σηκώσει, προκειμένου να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι. Ο άσος της ουκρανικής ομάδας αντέδρασε και παραλίγο να προκληθεί γενική σύρραξη. Αποτέλεσμα αυτού ο Περέιρα να αποβληθεί από τον πάγκο και να τιμωρηθεί με δύο (μετά μειώθηκε σε 1) αγωνιστικές.

Στο Γιουρόπα κληρώθηκε με τον Ατρόμητο. Η τουρκική ομάδα αν και έχει το 10πλασιο μπάτζετ χρειάστηκε την βοήθεια του διαιτητή για να νικήσει στο πρώτο παιχνίδι, αφού ο ρέφερι δεν έδωσε πέναλτι στον Ατρόμητο και κατακύρωσε λανθασμένα το γκολ του Φαν Πέρσι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Περέιρα ήταν τιμωρημένος και αντί να παρακολουθήσει το παιχνίδι από την εξέδρα, προτίμησε να παραμείνει στο ξενοδοχείο.

Οι σφαλιάρες για τον Πορτογάλο τεχνικό δεν έχουν τελειωμό καθώς στα τελευταία 5 παιχνίδια μετράει μόλις μία νίκη. Το μόνο που δεν είχε κάνει ακόμα ο Περέιρα ήταν να νευριάσει τους τούρκους δημοσιογράφους. Ε τώρα το έκανε και αυτό. Πλέον ο Τουρκικός τύπος είναι εξοργισμένος με τον Πορτογάλο. Μετά την ισοπαλία με της Φενέρ με την Ακσιχάρ Μπελεντίγιε, ο Περέιρα πήγε στην συνέντευξη Τύπου. Η πρώτη ερώτηση γίνεται στον Πορτογάλο και εκείνος απαντούσε επί επτά λεπτά! Μετά το τέλος της ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας τονίζει... «Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλό βράδυ», βάζοντας τέλος στην συνέντευξη Τύπου. Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ο εκκεντρικός προπονητής είχε αργήσει 20 λεπτά για την συνέντευξη Τύπου με την δικαιολογία ότι δεν έβρισκε τη σωστή στροφή έξω από το γήπεδο. «Ζητώ συγγνώμη γιατί έφθασα αργοπορημένος. Σιχαίνομαι, αυτό που συνέβη. Ήρθα οδηγώντας από το σπίτι και πέρασα τρεις φορές δίπλα από το γήπεδο. Κατόρθωσα να μπερδευτώ και τις τρεις φορές», δήλωσε ο ίδιος!!!

Ακόμα και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχει βγει και έχει πει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Περέιρα, τονίζοντας: « Δεν είμαι πολύ χαρούμενος αυτή την περίοδο και δεν είμαι χαρούμενος γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ξεκίνησα στο παιχνίδι με τη Μπούρσασπορ. Είμαι καλά, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, είμαι σε θέση να παίξω 90 λεπτά, αλλά ήμουν στον πάγκο.»

Ο Περέιρα είναι τόσο απεγνωσμένος να γίνει αγαπητός στη Φενερμπαχτσέ που εμφανίστηκε στο εκτός έδρας ματς της Φενέρμπαχτσε με την Κασίμπασα (0-1) με μπλουζάκι κατά του PKK. Η επιλογή του να φορέσει τη συγκεκριμένη μπλούζα ήταν για να γίνει αποδεκτός από τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε.

Ο Βίτορ Περέιρα κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Αχλί, όταν έγινε έξω φρενών με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ομάδας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο άνθρωπος ήταν, είναι και θα είναι προκλητικός μέχρι αηδίας. Από την Πόρτο, στον Ολυμπιακό και τώρα στη Φενερμπαχτσέ. Θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής με τους λάθος τρόπους. Θα μπορούσαν να μιλάνε όλοι για εκείνον για το ποδόσφαιρο που παρουσιάζουν οι ομάδες του, αλλά μάλλον ξέρει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός γλίτωσε γρήγορα από την ντίβα που ακούει στο όνομα του Βίτορ Περέιρα, αφού με όσα έχει κάνει μόνο προπονητή δεν μπορείς να τον πεις.

The post Βίτορ Περέιρα, ντίβα και όχι προπονητής appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα