Βενιζέλος στην Telegraph: Δεν το χρειαζόμαστε και δεν θα υπάρξει τρίτο πακέτο στήριξης

Το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα έχει αναγνωριστεί από πολλές σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος,

δήλωσε ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί, προσθέτοντας «κατανοούμε πολύ, πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι για κάθε κυβέρνηση να δέχεται κούρεμα του χρέους, [...] παρ' όλα αυτά το αίτημά μας δεν είναι κούρεμα του χρέους, αλλά αναδιάρθρωσή του χωρίς προβλήματα, χωρίς επιπλέον επιπλέον βάρος για τους θεσμικούς μας εταίρους».

Την ίδια στιγμή εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ επισκέπτονται την Ελλάδα για να επιβλέψουν τα οικονομικά της. Υπάρχουν συζητήσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης, αλλά και για το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου διάσωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, αν δοθεί στην Ελλάδα νέο πακέτο στήριξης, τότε αυτό θα είναι πολύ χαμηλότερο από τα δύο προηγούμενα.

Η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, είναι απρόθυμη να κάνει επιπλέον περικοπές στα δημόσια έξοδα, ενόσω πραγματοποιούνται δημόσιες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κατά των μέτρων της Τρόικας, σύμφωνα με τα οποία 4.000 υπάλληλοι του δημοσίου απολύονται και 25.000 εργαζόμενοι μετακινούνται.

«Μιλάμε για τις ευκαιρίες μιας χαμένης γενιάς», δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος προσθέτοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης αν οι πολίτες συνεχίζουν να πιέζονται από επιπλέον μέτρα λιτότητας.

«Δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν νέα οικονομικά μέτρα. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε επιπλέον μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει διχασμός ως προς το ενδεχόμενο παροχής τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, με τον Μάριο Ντράγκι, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δηλώνει ότι το ελληνικό χρέος είναι «βιώσιμο» και ότι οι κουβέντες για νέα διάσωση είναι ακόμα «πρώιμες».

Από την άλλη, ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε στους ψηφοφόρους των Χριστιανοδημοκρατών ότι «θα υπάρξει επιπλέον πρόγραμμα» για την Ελλάδα, σχόλιο το οποίο τον έφερε αντιμέτωπο με πολλούς κομματικούς εταίρους, οι οποίοι είχαν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους καμπάνιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα