Πιο κοντά στη λύση παρά στη ρήξη – Μετά από 3,5 ώρες έδωσαν νέο ραντεβού για τη Πέμπτη

Μετά από 3,5 ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης συμφώνησαν να συναντηθούν για μια ακόμη μια φορά, τη Πέμπτη στις 20.30. Αξιοσημείωτη είναι η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου για

επαναθεμελιοποίηση της κυβέρνησης.

Στις δηλώσεις, τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και του Φώτη Κουβέλη, δεν ακούστηκαν δύο όροι. Ο ένας ήταν «ΕΡΤ» και ο άλλος «το προσωπικό της ΕΡΤ», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι δύο αρχηγοί μίλησαν απλά «για πρόγραμμα από όλες τις συχνότητες της Ραδιοτηλεόρασης».

Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε την υπευθυνότητα που επιδεικνύει το κόμμα του. Πλέον, το «μπαλάκι» πηγαίνει στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων, που θα αποφασίσουν για το μέλλον.

Αξιόπιστη πηγή της Ιπποκράτους αποκάλυψε πως ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε νέο σχέδιο, το οποίο και θα παρουσιάσει αύριο στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τόνισε, επίσης, πως «εκλογές δεν γίνονται, όταν δεν τις θέλει το 80% του λαού» και προσέθεσε με νόημα πως «ο Σαμαράς τώρα καταλαβαίνει το μέγεθος της κυβίσθησης που πρέπει να κάνει, στην προσπάθεια να μαζέψει κάπως την κρίση που προκάλεσε με τις ενέργειές του».

Για τη συνάντηση των τριών, τόνισε πως «έγιναν σημαντικά βήματα αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα. Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στον Βενιζέλο αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Κουβέλη το μεσημέρι της Τετάρτης. Στην τηλεφωνική επαφή που είχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνει και άλλα βήματα».

Αξίζει να επισημάνουμε πως στην Ιπποκράτους δεν συνδέουν την απόφαση του ΣτΕ, που θα βγει την Πέμπτη, με την επικείμενη 3η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Το κλίμα που διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ είναι πως βρισκόμαστε πιο κοντά στη λύση παρά στη ρήξη. Με αυτό το σκηνικό, μάλλον αποφεύγονται οι εκλογές.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως «ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πώς θα λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση», δείχνοντας πως υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία.

Βενιζέλος: Ο λαός δεν θέλει εκλογές

Αμέσως μετά το τέλος της κρίσιμης συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε πρώτος δηλώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας πως θα υπάρξει και νέα συνάντηση, η τελική, την Πέμπτη στις 20:30.

«Διεξήχθη μια πολύωρη και δύσκολη συζήτηση. Μια συζήτηση που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ στις 8.30. Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, η στάση μας διαχέεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ότι έχω πει δημόσια αυτά λέω και κατά τη διάρκεια της συζητήσεως με τους άλλους αρχηγούς».

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα προβλήματα όπως τα ζητήματα σεβασμού της νομιμότητας αλλά και ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης. Και βέβαια η συζήτησης μας αφορά και τον επανασχεδιασμό της κυβερνητικής συμφωνίας».

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές αλλά θέλει να έχει μια κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, μιας κυβέρνησης που αφουγκράζεται τα μηνύματα της κοινωνίας και λειτουργεί με προοδευτικό πρόσημο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρξει μια συμφωνία ως προς την άμεση συμμόρφωση της απόφασης του ΣτΕ με την άμεση λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες της και φυσικά μια κυβέρνησης με επαναπροσδιορισμό της προγραμματικής συμφωνίας».

«Θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα τη φάση στην οποία βρισκόμαστε, αύριο στις 5 το απόγευμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία θα μεταβώ στο Μέγαρο Μαξίμου»

Κουβέλης: Πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση των προγραμματικών δηλώσεων

Από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγ. Κωνσταντίνου, ο Φώτης Κουβέλης, δήλωσε:

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να επαναλειτουργήσει με όλες τις συχνότητές της ανοιχτές αλλά και κανονικό πρόγραμμα».

«Αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, όχι όμως μόνο αυτό. Διότι δεν είναι μόνο αυτό το ζήτημα. Είναι αυτά της λειτουργίας της τρικομματικής. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή απόφαση».

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι αναγκαίο και το διεκδικώ, να υπάρξει επικαιροποίηση για ο ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όχι μόνο. Αλλά και για τα ζητήματα που προσδιορίζουν την λειτουργία της τρικομματικής. Πρέπει να υπάρχει επικαιροποίηση της συμφωνίας των τριών».

«Ήταν διαδικασία επώνυμη αλλά καιμε επιμονή, από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ώστε να εξασφαλιστούν όσα πριν σας ανέφερα. Προέχει το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει σε διέξοδο από τα αδιέξοδα που προήλθαν από την οικονομική κρίση. Είναι συνεχώς παρούσα η θέληση της ΔΗΜΑΡ να βγούμε από το δρόμο εκείνο που οδηγεί σε έξοδο από τα αδιέξοδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα