«Βελτιωμένη η κατάσταση στην Πλατεία Βικτωρίας», λέει ο Γιώργος Καμίνης

Βελτιωμένη χαρακτήρισε την κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος της πόλης πρόσθεσε ότι ο δήμος δεν εφησυχάζει, αλλά συνεχίζει τις προσπάθειές του και τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στις διεθνείς συμβάσεις.

«Η συνεργασία μας με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία είναι συνεχής

και στενή. Δεν σταματάμε αυτήν την προσπάθεια και προετοιμαζόμαστε, ώστε να συμβάλλουμε στον όσο το δυνατόν καλύτερο συνολικό συντονισμό για τη διαχείριση της κρίσης. Στόχος είναι να διασφαλίζεται η λειτουργία της πόλης και παράλληλα να μην υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων της», είπε ο κ. Καμίνης.

Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης, σχολίασε: «Με ικανοποίηση άκουσα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Μουζάλα, να επιμένει σε αυτό που έχουμε συμφωνήσει, σύμφωνα με το οποίο η θέση των προσφύγων δεν πρέπει να είναι σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στα πάρκα και στις πλατείες της πόλης».

Ο κ. Καμίνης επανέλαβε την πρότασή του να διαθέσει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρώην στρατόπεδα και κατασκηνώσεις για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων.

Εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του για την «αποδοχή του αυτονόητου», όπως είπε, και από άλλους δημάρχους της Αττικής. «Δεν μπορείς να κοιτάς μόνο την αυλή του γείτονα. Tους βλέπουμε με χαρά να συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια. Βλέπουμε να μοιράζονται μαζί με την Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα το βάρος και την ευθύνη διαχείρισης ενός ζητήματος που υπερβαίνει τις δυνατότητες της χώρας», κατέληξε.

The post «Βελτιωμένη η κατάσταση στην Πλατεία Βικτωρίας», λέει ο Γιώργος Καμίνης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα