Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν τα βρούμε με τους δανειστές

12:21 8/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Δύο «βόμβες» ρίχνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Η πρώτη αναφέρεται στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ή ακόμη και εκλογές εάν δεν γίνουν δεκτές οι

θέσεις της από το Eurogroup και κατ' επέκταση από τους εταίρους και τους δανειστές της. Η δεύτερη ότι η Ελλάδα έχει σίγουρα χρήματα μόνο για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Ουσιαστικά, ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του παραδέχεται δημοσίως τις σκέψεις και τις συζητήσεις του γίνονται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου για το plan b της κυβέρνησης σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην αποκλειστική συνέντευξή του ο κ. Βαρουφάκης τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν δεν δεχθούν το σχέδιό μας, θα υπάρξει πρόβλημα». «Αλλά» προσθέτει, «όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να πάμε πίσω, σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοψήφισμα»...

«Μπορώ να σας πω μόνο ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων -για τα υπόλοιπα θα δούμε» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο 'Ελληνας υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει, ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες, ενώ χαρακτήρισε «δηλητηριώδη» τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σε άλλο ερώτημα για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, τις χαρακτήρισε τυπικές, τονίζοντας ότι «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα -χθες και όχι αύριο». «Η ΕΚΤ το 2012, σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση, άνοιξε τα ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα» σχολίασε ο υπουργός.

The post Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν τα βρούμε με τους δανειστές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα