Τρίζουν δόντια στο Εφετείο – Καταγγελίες για «αναχρονιστικές συνθήκες εργασίας στα δικαστήρια»

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παγωμένη, χωρίς θέρμανση, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών όλες οι δικαστικές ενώσεις.

Οι περίπου 350 δικαστές που προσήλθαν κατήγγειλαν τη μείωση των αποδοχών τους κατά 60%, ενώ η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, έκανε λόγο για «αναχρονιστικές συνθήκες εργασίας στα δικαστήρια» και για ελλείψεις.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρθηκε επίσης στην παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας στου δικαστικούς χώρους. Μάλιστα,

ανέφερε η κυρία Θάνου ότι «σχεδόν καθημερινά όποιος πονηρός διάδικος επιθυμεί αναβολή της υπόθεσης του ή οποίος επιθυμεί, ακόμη και προς διασκέδασή του, να δημιουργήσει αναστάτωση, αρκείτε σε ένα απλό τηλεφώνημα για δήθεν τοποθέτηση βόμβας και αμέσως γίνεται εκκένωση προς έλεγχο όλου του δικαστικού μεγάρου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας Ιωάννης Γράβαρης, τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη λειτουργεί προβληματικά στη χώρα μας» και προσέθεσε: «Είναι προφανές ότι ασχέτως προθέσεων, η Ιστορία μας καλεί να αναμετρηθούμε με ένα καινούργιο είδος Δικαιοσύνης. Κατά τη γνώμη μου αντίθετο με το Σύνταγμα. Στην αναμέτρηση αυτή, όσο κι αν το έργο είναι δύσκολο, η απάντηση είναι απλή. Πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα. Πώς θα γίνει αυτό είναι μια άλλη ιστορία, πού δεν χωράει σε ένα πρωινό. Κι όσο για την έκβαση αυτού του αγώνα, του παλαιού και του νέου, τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί, ο χρόνος θα το δείξει».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα