Τοξικό ατύχημα από φορτίο της Ελντοράντο στη Σίνδο

Ποσότητα συμπυκνώματος μετάλλων που μετέφερε το φορτηγό της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" έπεσε στο έδαφος σε περιοχή πλησίον της Θεσσαλονικής.Λίγο έξω από το χωριουδάκι της Ρεντίνας για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, μέρος του φορτίου που μετέφερε το φορτηγό της εταιρείας βρέθηκε να έχει χυθεί στο δρόμο. Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε κοντά, ενημέρωσε άμεσα τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς, καθότι πρόκειται για περιοχές κοντά σε παραλιακή ζώνη και υπήρχε κίνδυνος το υγρό να είναι τοξικό με υψηλή περιεκτικότητα και να εισχωρήσει στο νερό.

Το δείγμα εστάλη για χημική

ανάλυση για να διαπιστωθεί κατά πόσο επικίνδυνο είναι. Πλέον, τα ερωτήματα που γεννώνται είναι αν τα φορτηγά της εταιρείας φέρουν στην κατοχή τους νόμιμη άδεια για να μεταφέρουν τέτοιο φορτίο σε αυτή την ποσότητα και αν είναι φρόνιμο να πραγματοποιούν δρομολόγια μέσα από κατοικημένες περιοχές και παράκτια χωριά.

Ήδη το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κινητοποιήθηκε και υπέβαλε χτες αναφορά στις δικαστικές και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, όπου εγκαλεί την εταιρεία για σωρεία παραβάσεων και παρατυπιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα