Μετά από 24 χρόνια καταργείται η 6ήμερη άδεια για χρήση PC στο Δημόσιο

Μετά από 24 χρόνια καταργείται η ειδική άδεια χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που λάμβαναν μέχρι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μάλιστα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι «η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο επαναξιολόγησης του καθεστώτος των αδειών που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και στόχο έχει τον εξορθολογισμό του πλαισίου αδειών στο Δημόσιο».

Η συγκεκριμένη «ειδική» άδεια θεσπίστηκε με τη με αριθμό 130558 Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου

1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990. Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη «υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας ημέρας ανά δίμηνο».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα