Τους χώρισε ο… Τσίπρας, τους ενώνει η δραχμή: Ο Αλαβάνος κλείνει το μάτι στον Λαφαζάνη

Η προεκλογική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας με βασικούς «πυλώνες» τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και καθημερινή επικοινωνιακή καμπάνια από το «Iskra» είναι πλέον πρόδηλο ότι προετοιμάζει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, ή αλλιώς το κόμμα της δραχμής.

Στόχος, η συσπείρωση και η δημιουργία ενός μετώπου στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα

μιλά ανοιχτά για την έξοδο από την ευρωζώνη, την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και τη δημιουργία ενός καθεστώτος σοσιαλιστικού τύπου στην καρδιά της Μεσογείου.

Σε αυτό το μέτωπο μοιάζει αρκετά πιθανό να έχει θέση και ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, στον οποίο ανήκει έτσι και αλλιώς η πατρότητα του πρώτου «επίσημου» κόμματος υπέρ της δραχμής, του «Σχεδίου Β», το οποίο πολιτεύτηκε στις τελευταίες εκλογές.

Πληροφορίες θέλουν τον αυτοεξόριστο της Κουμουνδούρου να κλείνει το… μάτι τις τελευταίες ημέρες στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε ένα αμοιβαίο φλερτ των δύο πλευρών με ορίζοντα τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα άνοιγαν το δρόμο σε μία σύμπραξη. «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Λαφαζάνη για την εντιμότητά του και την πίστη του στις θέσεις που υποστηρίζαμε πάντα. Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου και πρέπει επιτέλους να υπάρξει αυτή η πολιτική συνάντηση και η δημιουργία ενός νέου φορέα, ώστε να απευθυνθούμε σε σημαντικό μέρος του κόσμου», έλεγε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Αλαβάνος σε μια κατ’ ιδίαν συνομιλία του, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

Ο άνθρωπος που έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα έχει υιοθετήσει άλλωστε την ίδια ρητορική - αποδόμησης του «πνευματικού τέκνου» του - με την Αριστερή Πλατφόρμα.

Και φαίνεται πια, ότι αυτή η κοινή θέση εναντίον εκείνου που «χώρισε» τους δύο πρώην συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τη στέγη επανένωσης τους, με το μανδύα της δραχμής.

The post Τους χώρισε ο… Τσίπρας, τους ενώνει η δραχμή: Ο Αλαβάνος κλείνει το μάτι στον Λαφαζάνη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα