Τουλάχιστον 40 νεκροί στη συντριβή του Αντόνοφ 140 – Ιπτάμενα «φέρετρα» – Ολο το ιστορικό των πτώσεων

Ένα ελικοφόρο αεροσκάφος της Ιρανικής πολιτικής αεροπορίας συνετρίβη λόγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 40 ατόμων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα ιρανικό 140 Sepahan Air jetliner, στην ουσία ένα Αντόνοφ 140. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό όπως καταγράφεται στο ιστορικό των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Συνολικά είναι το έκτο δυστύχημα στο οποίο έχει εμπλακεί ένα Αντόνοφ 140 που πέταξε για πρώτη φορά στις

17 Σεπτεμβρίου του 1997.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2002 σκοτώθηκαν 44 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι κορυφαίοι σχεδιαστές και μηχανικοί της Ουκρανίας όταν το αεροσκάφος έπεσε σε βουνό προσεγγίζοντας στο αεροδρόμιο στο Ισφαχάν του Ιράν.Στις 12 Αυγούστου του 2005 ένα επίσης αεροσκάφος της Ιρανικής πολιτικής αεροπορίας υπέστη μεγάλες ζημιές κατά την προσγείωση λόγω μηχανικού προβλήματος. Το αεροσκάφος επισκευάστηκε και πετάει ξανά από το 2010 για την Ιρανική αστυνομία.Στις 23 Δεκεμβρίου του 2005 ένα αεροσκάφος που ανήκε στις αερογραμμές του Αζερμπαϊτζάν κατέτεσε στην Κασπία, 20 χιλιόμετρα από το Μπακού με αποτέλεσμα το θάνατο 18 επιβατών και πέντε μελών του πληρώματος.Στις 15 Φεβρουαρίου του 2006 ένα αεροσκάφος των ιρανικών αερογραμμών έπεσε πάλι λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδόμιο Ισφαχάν για εκπαιδευτική πτήση με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι πέντε πιλότοι που ήταν μέσα.Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2008 ένα αεροσκάφος των South Airlaines έχασε τον μπροστινό του τροχό κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Κιέβου και προσγειώθηκε χωρίς άλλες απώλειες μέσα σε αφρό.

The post Τουλάχιστον 40 νεκροί στη συντριβή του Αντόνοφ 140 – Ιπτάμενα «φέρετρα» – Ολο το ιστορικό των πτώσεων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα