Συνελήφθη Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός – Κρατούνται όλοι στην ΓΑΔΑ
Σε μπαράζ συλλήψεων έχει προβεί από τα ξημερώματα η Αστυνομία η οποία έχει συλλάβει τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλα περίπου 30 στελέχη του κόμματος και αναζητούνται δεκάδες άλλα. Τα εντάλματα συνολικά είναι 36 και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορίες αφορούν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με
Μέχρι χθες για τον κ. Μιχαλολιάκο δεν φαινόταν πως υπήρχαν στοιχεία πως εμπλέκεται σε κάποια αξιόποινη πράξη, ωστόσο μέσα στην νύχτα κάτι άλλαξε. Πλέον φουντώνουν ξανά οι φήμες για πολιτική αποσταθεροποίηση καθώς όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, δεν θα διστάσει να σέρνει την χώρα σε εκλογές... κάθε εβδομάδα.
Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτήν την στιγμή έχουν εκδοθεί εντάλματα και αναζητούνταν από την Αστυνομία οι βουλευτές Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος. Ο πρώτος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας και οδηγείται στην ΓΑΔΑ.
Πριν από την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών – πιθανότατα διά της έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης– βρίσκεται η εκτεταμένη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη αναφορικά με έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει να σημειωθεί πως εάν η φερόμενη σύλληψη συνδέεται με την κακουργηματική κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τότε δεν επηρεάζει η βουλευτική ασυλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Αστυνομία «χτενίζει» όσες περιοχές μπορεί προκειμένου να συλληφθούν κι άλλοι βουλευτές και στελέχη του εθνικιστικού κόμματος, αλλά και δεκάδες στελέχη του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν χάνουν την ιδιότητά τους καθώς πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει η απόφαση της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών.
Τι προβλέπει το Σύνταγμα
Το Σύνταγμα προβλέπει μονάχα «καταδίκη» για να χάσει κάποιος βουλευτική έδρα. Η εξαίρεση που δίνει στο Σύνταγμα είναι μόνο για αυτόφωρα κακουργήματα. Άρα η σύλληψη των μελών αυτών είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, αναφέρει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.
Κεδίκογλου: Η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζεται
Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο πρωινό του ΣΚΑΪ, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως η Δημοκρατία μας έχει όλα τα μέσα για να αμυνθεί και πως η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν μπορεί να πει περισσότερα προς το παρόν και η δήλωσή του είναι αρκούντως περιεκτική.
«Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν έχει καμία σχέση η οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί με το ναζισμό» δήλωσε από την πλευρά της στο σταθμό μας η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης σχολίασε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές και αυτόφωρο, και ότι για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται βαρύτερη ποινή.
Παναγιώταρος: Ο κόσμος θα εξυψώσει την Χρυσή Αυγή
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο κ. Παναγιώταρος μετέβη στην ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθεί για το κατηγορητήριο και δήλωσε πως είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνεται αρχηγός κόμματος. Τόνισε μάλιστα πως ο κόσμος βλέπει τον πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής και θα εξυψώσει το εθνικιστικό κόμμα. Ο βουλευτής κρατείται.
Φωτογραφίες: Eurokinissi
Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- [ΜΟΥΣΙΚΗ] Ηλίας Καμπακάκης: Η μεγάλη του επιτυχία στην Θεσσαλονίκη και η πρόταση να δουλέψει στην Αθήνα...
- 25 εκατ. δολάρια πωλείται η έπαυλη του Γκρέγκορι Πεκ
- Η απόπειρα αυτοκτονίας του Λιβιεράτου, η μεταμόρφωση της Καραβάτου και το πώς είναι σήμερα η Νατάσα Καραμανλή
- Celebrity kiss: Το τέλος της αθωότητας ήρθε με το πρώτο φιλί
- Απιστια της μητερας μου
- Συνελήφθη Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός – Κρατούνται όλοι στην ΓΑΔΑ
- Προβλέψεις Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
- What's in the Stars today, September 28?
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoolNews
- Συνελήφθη Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός – Κρατούνται όλοι στην ΓΑΔΑ
- Δείτε τις πρώτες εικόνες του HTC One Max
- Ο Αλέν Ντελόν είναι πρότυπο ακόμα και σήμερα – Το χαρακτηριστικό πουκάμισο του θα σε απογειώσει
- Έρχεται ο «μεγάλος συνασπισμός» στην Γερμανία – Το SPD ξεκινά επαφές με την Μέρκελ
- Χόκους Πόκους! Πρώτη εικόνα από τη Μέριλ Στριπ ως μάγισσα στην ταινία Into the Woods
- Υπέροχο ρόφημα σοκολάτας με μπανάνα – Γιατί η ζωή θέλει καλοπέραση
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε την εξάλειψη των χημικών όπλων στην Συρία
- Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ: Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ικανοποιεί τις ανησυχίες μας
- Εντός στόχων προϋπολογισμού, για πρώτη φορά, οι κρατικές επιχορηγήσεις στα Ταμεία
- Κάτω από την «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας το Ντιτρόιτ – Θα λάβει 300 εκατ. ως βοήθεια

- Τελευταία Νέα KoolNews
- Συνελήφθη Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός – Κρατούνται όλοι στην ΓΑΔΑ
- Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ: Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ικανοποιεί τις ανησυχίες μας
- Έφτασαν τους 25 οι νεκροί από κατάρρευση κτηρίου στην Βομβάη
- Εντός στόχων προϋπολογισμού, για πρώτη φορά, οι κρατικές επιχορηγήσεις στα Ταμεία
- Κάτω από την «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας το Ντιτρόιτ – Θα λάβει 300 εκατ. ως βοήθεια
- Έρχεται ο «μεγάλος συνασπισμός» στην Γερμανία – Το SPD ξεκινά επαφές με την Μέρκελ
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε την εξάλειψη των χημικών όπλων στην Συρία
- Χόκους Πόκους! Πρώτη εικόνα από τη Μέριλ Στριπ ως μάγισσα στην ταινία Into the Woods
- Ο Αλέν Ντελόν είναι πρότυπο ακόμα και σήμερα – Το χαρακτηριστικό πουκάμισο του θα σε απογειώσει
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Άρχισαν οι συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής
- Την Δευτέρα πιθανότητα η κατάθεση της κοπέλας του Παύλου Φύσσα
- What's in the Stars today, September 28?
- Top 5: Οι καλύτερες στιγμές της εβδομάδας
- [ΜΟΥΣΙΚΗ] Ηλίας Καμπακάκης: Η μεγάλη του επιτυχία στην Θεσσαλονίκη και η πρόταση να δουλέψει στην Αθήνα...
- Άννα Μπουσδούκου: «Υπάρχει ο ανταγωνισμός αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο καθένας κοιτάζει την δουλειά του»