Τον διέλυσε, Ξάνθη – ΠΑΟΚ 4-2

Η Ξάνθη έκανε εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, του έβαλε τέσσερα γκολ, του στέρησε το δικαίωμα να αυξήσει την διαφορά του από τον Ολυμπιακό στο +7 και ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία με νίκη στην Τρίπολη να βάλει

φωτιά στο πρωτάθλημα...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Ξάνθη με τον αέρα του νικητή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, αλλά και με... δώρο που του έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Παρόλα αυτά η Ξάνθη, δεν θέλησε να ακολουθήσει το σενάριο των «ασπρόμαυρων» και από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξε την διάθεσή της. Άνοιξε το σκορ στο 6', αν και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε οι Ακρίτες δεν μάσησαν, έκαναν εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, έβαλαν άλλα τρία γκολ σε κομβικά σημεία και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει κερδισμένος, ενώ ακόμη πιο κερδισμένος μπορεί να αποβεί ο Παναθηναϊκός αν κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης στις 19:30 στην Αρκαδία.

Η ανάλυση του αγώνα

Με 4-4-2 ο ΠΑΟΚ

Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια της Ξάνθης. Δεξιά ο Μπέρτος, αριστερά ο Γουάλας και στο κέντρο της άμυνας ο Καρυπίδης και ο Γούτας. Στα χαφ ο Φλίσκας και ο Βασιλακάκη. Πιο μπροστά και δεξιά ο Σολτάνι, αριστερά ο Λουσέρο και πίσω από τον Καπετάνο ο Κλέιτον.

Κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος. Δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Ρατ και στο κέντρο της άμυνας ο Τζιόλης με τον Βίτορ. Στα χαφ ο Κάτσε με τον Γκολάσα. Δεξιά ο Τζανδάρης, αριστερά ο Περέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Παπαδόπουλος με τον Αθανασιάδη.

Ξεκίνημα με γκολ

Για τον ΠΑΟΚ η νίκη και η υπεροχή στο ματς ήταν μονόδρομος, δεδομένο του δώρου που του έκανε ο Ολυμπιακός στο 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο. Η Ξάνθη από την πλευρά της δεν θέλησε σε καμία περίπτωση να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου στο ματς, δεν κλείστηκε στην άμυνα της και έπαιξε ελεύθερα ως γηπεδούχος ομάδα και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Συγκεκριμένα στο 6', στην πρώτη ουσιαστική φάση του ματς ο Καπετάνος κινήθηκε στην πλάτη του Τζιόλη, αν και ο Γλύκος έκανε έξοδο, δεν στάθηκε εμπόδιο για να στείλει ο έμπειρος επιθετικός την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει νωρίς, νωρίς το σκορ για την ομάδα του.

«Χτύπημα» στο τέλος του ημιχρόνου

Ο ΠΑΟΚ μετά το 1-0 προσπάθησε να ανέβει και να ψάξει την ισοφάριση, όμως η άμυνα των Ακριτών ήταν καλοστημένη και δύσκολα θα μπορούσε να διασπαστεί. Παρόλα αυτά στο 38' ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση καθώς κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Κλάους και ο διεθνής φορ την έστειλε στα δίχτυα του Κυριακίδη και ισοφάρισε το παιχνίδι σε 1-1, λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει το ημίχρονο.

Ομοίως και στο δεύτερο ημίχρονο

Η Ξανθη έκανε το ίδιο ξεκίνημα με το πρώτο ημίχρονο. Μπήκε πάλι δυνατά στο ματς, παρότι ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το ματς στο 38'. Στο 49', λοιπόν, ο Λουσέρο επιχείρησε το σουτ, νίκησε τον Γλύκο, χάρισε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του και έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 77' ο Σίλβα Κλέιτον με εκπληκτικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανέβασε τον πήχη του σκορ στο 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν τουλάχιστον έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον Μακ στο 82' να μειώνει, όμως αυτό εξόργισε την Ξάνθη, η οποία έδωσε στους πρωτοπόρους της Σούπερ Λιγκ την χαριστική βολή με τον Καπετάνο στο 88'.

The post Τον διέλυσε, Ξάνθη – ΠΑΟΚ 4-2 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα