Το βράδυ που ο Μέσι έβλεπε ως… κώνους τους παίκτες της Αρσεναλ [βίντεο]

Ήταν 6 Απριλίου του 2010 όταν η Άρσεναλ κυνηγούσε ένα μικρό «θαύμα» στο «Καμπ Νόου» για να προκριθεί στα ημιτελικά ύστερα από το 2-2 με την Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση του Λονδίνου.

Ο τραυματισμός του (δις) σκόρερ στο ματς του «Emirates» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άφηνε μια χαραμάδα ελπίδας, την οποία μετέτρεψε σε υποψία έκπληξης ο Νίκλας Μπέντνερ, ανοίγοντας το σκορ στο 18’ (0-1).

Ηταν όμως απλώς το έναυσμα για να ξεκινήσει το δικό του «πάρτι» ο Λίονελ Μέσι, ο οποίος έβλεπε εκείνη τη νύχτα ως κώνους τους αντίπαλους αμυντικούς. Σε ηλικία μόλις 22 ετών ο Αργεντίνος

προσπέρασε εκείνη τη νύχτα τον Ριβάλντο στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ της Μπάρτσα στο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε ο τέταρτος μόλις παίκτης στην ιστορία με καρέ τερμάτων σε αγώνα νοκ-άουτ της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης (ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έγινε αργότερα ο 5ος).

Δεν ήταν μόνο τα τέσσερα γκολ (τρία από το 21’ έως το 42’), αλλά και ότι το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο, στο πιο εντυπωσιακό ίσως ατομικό σόου στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Δεν ξέρω πόσοι παίκτες στον κόσμο μπορούν να πετύχουν αυτά τα τέσσερα γκολ που έβαλε αυτός. Κάνει το αδύνατο να μοιάζει δυνατό», είχε δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα ο Αρσέν Βενγκέρ. «Προσπαθούσαμε να “διαβάσουμε” τι πρόκειται να κάνει, αλλά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όποια στιγμή το θέλει. Πώς να σταματήσεις αυτό τον παίκτη;», υπερθεμάτισε διερωτώμενος ο πλέον άτυχος της βραδιάς, ο γκολκίπερ των «Gunners», Μάνουελ Αλμούνια.

Ο Βενγκέρ θα βρει τώρα ξανά απέναντί του τον Μέσι, για τρίτη φορά την τελευταία εξαετία. Η δεύτερη ήταν τη σεζόν 2010-11, όταν με ακόμη δύο γκολ του Αργεντίνου (και ένα του Τσάβι) οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν εντός έδρας με 3-1, ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα. Συνολικά θα είναι η τέταρτη συνάντηση του Αλσατού με την Μπάρτσα, αφού απέναντί της είχε ηττηθεί και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006. Τότε δεν υπήρχε Λέο Μέσι (ως ανέτοιμος ύστερα από τραυματισμό έμεινε εκτός αποστολής), υπήρχε όμως Χένρικ Λάρσον, που με δύο ασίστ στο δεύτερο ημίχρονο «υπέγραψε» την ανατροπή (2-1) και την κατάκτηση του πρώτου από τα τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ της τελευταίας δεκαετίας από για τους Καταλανούς.

The post Το βράδυ που ο Μέσι έβλεπε ως… κώνους τους παίκτες της Αρσεναλ [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα