Το Βέλγιο «περικυκλώνει» τράπεζες – Κανόνες ελέγχου αποφάσισε η κυβέρνηση

Tην καθιέρωση νέων κανόνων στο χρηματηστηριακό και τραπεζικό κλάδο αποφάσισε το βελγικό υπουργικό συμβούλιο το βράδυ της Παρασκευής.

Οι επικεφαλής υπουργοί της κυβέρνησης του Βελγίου συμφώνησαν την Παρασκευή το βράδυ στην εισαγωγή νέων κανόνων στον τραπεζικό τομέα για να αποφευχθεί η επανάληψη της οικονομικής κρίσης του 2008 . Οι δύο βασικοί στόχοι της μεταρρύθμισης αφορούν τη μείωση του τραπεζικού κινδύνου και της ενίσχυσης των εγγυήσεων για τους επενδυτές, εξήγησαν οι υπουργοί

της κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Έλιο ντι Ρούπο

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που επικαλείται το πρακτορείο Belga οι μεταβλητές αποδοχές (bonus ) θα απαγορευθούν στα πιστωτικά ιδρύματα που επιδοτούνται από το κράτος και των οποίων η αναδιάρθρωση δεν έχει ολοκληρωθεί . Σε άλλες τράπεζες, τις αποκαλούμενες «ριψοκίνδυνες», οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 1 % το προσωπικό θα συνεχίσουν τα στελέχη να λαμβάνουν μπόνους, αλλά αυτό θα είναι περιορισμένο και θα σχετίζεται με « μεσοπρόθεσμους στόχους».Ο συνασπισμός, ωστόσο, δεν κατάφερε να συμφωνήσει για την επέκταση της φορολογικής απαλλαγής για τα πρώτα 1.880 ευρώ από ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου που είναι και ένα απο τα μεγάλα ζητούμενα για τους πολίτες.

«Η κυβέρνηση χαιρετίζει αυτή την φιλόδοξη συμφωνία , η οποία ενσωματώνει την πιο σημαντική μεταρρύθμιση του τραπεζικού νόμου εδώ και 20 χρόνια και θέτει το Βέλγιο στην πρώτη γραμμή των τραπεζικών κανόνων της Ευρώπης» , δήλωσε ο πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα