Το top5 της εβδομάδας (12-18/12)

Λίγα -έως ελάχιστα- πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση τη Δευτέρα το πρωί. Ένα από αυτά είναι η λίστα με τις νέες κυκλοφορίες δίσκων.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Ο πατέρας της είναι ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες της Γαλλίας – για τον Serge Gainsbourg μιλάω για να είμαι πιο συγκεκριμένος. Το “έτερόν της ήμισυ” στη δισκογραφία πριν από 2 χρόνια είναι από τους πλέον ταλαντούχους καλλιτέχνες παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία – για

τον Beck μιλάω για να είμαι πιο συγκεκριμένος. Όσο για εκείνη; Είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες μας “λίγο από όλα” celebrities, καθώς έχει ασχοληθεί με κινηματογράφο, μόντελινγκ και μουσική. Και τώρα, η Charlotte Gainsbourg, μετά το πολύ επιτυχημένο “IRM” του 2009, επιστρέφει με το διπλό “Stage Whisper“, έχοντας δίπλα της πάλι τον Beck. Στο πρώτο CD παρουσιάζει 8 νέα κομμάτια, ενώ στο δεύτερο βρίσκουμε live εκτελέσεις από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Ίσως το καλύτερο άλμπουμ της εβδομάδας…

Πάντως την τιμητική της αυτή την εβδομάδα την έχει η μαύρη μουσική. Πρώτος και καλύτερος στη λίστα είναι ο Juvenile, ο οποίος μόλις ένα χρόνο μετά από το τελευταίο του άλμπουμ, επιστρέφει με τη δέκατη δουλειά του με τίτλο “Rejuvenation“. Λίγο παραπάνω από 3 χρόνια έλειψε ο Anthony Hamilton, αλλά ο νέος του δίσκος είναι έτοιμος. “Back to Love” ονομάζεται, κινείται σε r’n'b και soul ρυθμούς και η 40χρονος τραγουδιστής ελπίζει να επιστρέψει στην ελίτ. Αντίθετα οι Naughty By Nature εννέα χρόνια είχαν να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο και τώρα παρουσιάζουν το “Anthem Inc.” που βρίσκει για πρώτη φορά μετά από μια 12ετια τα 3 αρχικά μέλη μαζί στο studio, προκειμένου να γιορτάσουν παρέα τα 20 χρόνια ζωής του συγκροτήματος.

Αν πάλι είσαι της παλιάς electro σχολής, τότε σίγουρα θα βρεις πολύ ενδιαφέρον το “Welcome Reality” των Nero. Η παρέα από το Λονδίνο παρουσιάζει την πρώτη της δουλειά, που έχει πολλά house, dubstep και drum and bass στοιχεία, δείχνοντας ότι η electro μουσική είναι ακόμα “ζωντανή”.

Διαβάστε ακόμα:

* Lana Del Rey: Η νέα λολίτα της μουσικής

* Στην Αθήνα οι black Sabbath

* Οι πιο σέξι (& indie) φωνές

Keywords
Τυχαία Θέματα