Το πουλάκι (Κι)τσίου – Νίκη πρωτιάς με 2-0 ο ΠΑΟΚ τη Σαχτιόρ

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς με πρωταγωνιστή τον Κίτσιου που έκανε μεστή εμφάνιση και πέτυχε το δεύτερο γκολ, νίκησε με 2-0 σε μια δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών έδρα και πέταξε για την επόμενη φάση. Πλέον, περιμένει να δει τι θα κάνει η Αλκμαάρ με τη Μακάμπι για να ξέρει τι ψάχνει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στους Ολλανδούς. Γκολάρα ο Λούκας, σημαντικές επεμβάσεις ο Γλύκος.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο αφιλόξενο Καραγκάντι για να πετύχει τη νίκη που θα του εξασφάλιζε την πρόκριση και τη διεκδίκηση της πρωτιάς απέναντι στην Αλκμαάρ την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα και τα κατάφερε με σχετικά σβηστές μηχανές, αν και υπήρξαν στιγμές που κινδύνευσε.

Το πρώτο ημίχρονο δε χρήζει ιδιαίτερης μνείας, τουλάχιστον από πλευράς ΠΑΟΚ, αφού η ομάδα είχε στηθεί καθαρά για να πάει το ματς σε αργό τέμπο και οι ελάχιστες εξάρσεις της γηπεδούχου διευκόλυναν το έργο των παιχτών του Στέφενς.

Στο 54΄έγινε η φάση που ξεκλείδωσε το παιχνίδι προήλθε από τα πόδια του Λούκας, ο οποίος ύστερα από συνεργασία με το Στοχ στην αριστερή πτέρυγα, γύρισε σήκωσε το κεφάλι, έκανε τη σέντρα, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, «κρέμασε» τον τερματοφύλακα Μοκίν και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, με το τέρμα να χρεώνεται ως αυτογκόλ στον Ντζίντιτς.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ έκατσε στο προβάδισμα και κινδύνεψε σε 3-4 περιπτώσεις να ισοφαριστεί με το Γλύκο να κάνει σωτήριες επεμβάσεις σε δύο εξ αυτών, απέναντι από τον Φινιτσένκο και τον Κνιζιτσένκο. Στο 90+2 ο Κίτσιου, ένας από τους κορυφαίους του Δικεφάλου, πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με δυνατό σουτ, ύστερα από πάσα του Σαλπιγγίδη.

Σαχτιόρ (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Ταρασόφ, Μάλι, Ντίντιτς, Σίμσεβιτς, Ποριβάεφ (82' Μπαϊζάνοφ), Κάνας, Βίσιους, Γκαζαριάν (66' Λουνίν), Φινοτσένκο, Χιζνιτσένκο (76' Ζένκοβιτς)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (78' Βούκιτς), Νίνης (83' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Γκολ: Λούκας 54', Κίτσιου 90+

Κίτρινες κάρτες: Κάνας 24', Ποριβάεφ 41', Λάζαρ 71'

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα