Το Μουντιάλ τους ανήκει: Τα προφίλ της Βραζιλίας και της Αργεντινής [Εικόνες & Βίντεο]

Όλοι προσεύχονται σε αυτό. Να βρεθούν η Βραζιλία και η Αργεντινή σε έναν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην έδρα της Βραζιλίας. Τo koolnews.gr σας παρουσιάζει τα προφίλ των δύο... «αιωνίων».

Αρχής γενομένης από την οικοδέσποινα, Βραζιλία, η οποία δεν διανύει την καλύτερη, κοινωνικά και οικονομικά, περίοδο. Οι απεργίες δίνουν και παίρνουν, η παιδική πορνεία μαστίζει τη χώρα, όμως όλοι θα βάλουν τα καλά τους για να την «αγκαλιάσουν» και να την ωθήσουν προς την κατάκτηση του τίτλου. Πρόκειται

για την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων. Στην τροπαιοθήκη της βρίσκεται το πρώτο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτό διότι είχε συμπληρώσει τρεις κατακτήσεις, γεγονός που της έδωσε το δικαίωμα να το φυλάξει καλά στο...ράφι των επιτυχιών.

Τη φανέλα της «σελεσάο» την έχουν φορέσει γιγάντιες μορφές του ποδοσφαίρου, όπως ο Πελέ, ο αείμνηστος Σόκρατες, ο Λεόνιντας και αργότερα ο Ροναλντίνιο, ο Ριβάλντο, ο Ρονάλντο και τώρα ο Νεϊμάρ, ο Ντάνι Άλβες και άλλα αστέρια του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Ο στόχος της Βραζιλίας:

Να το σηκώσει στο σπίτι της. Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από τον τρόπο ζωής τους. Περιμένουν πως και πως να αρχίσει το Μουντιάλ και να δουν την ομάδα τους, όπως και εμείς φυσικά...

Η 23άδα της Βραζιλίας:

Τερματοφύλακες: Ζούλιο Σέζαρ (Τορόντο δανεικός από ΚΠΡ), Ζέφερσον (Μποταφόγκο), Βίκτορ (Ατλέτικο Μινέιρο)

Αμυντικοί: Τιάγκο Σίλβα και Μαξουέλ (Παρί ΣΖ), Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Ντάντε (Μπάγερν), Ενρίκε (Νάπολι), Ντανιέλ Άλβες (Μπαρτσελόνα), Μαρσέλο (Ρεάλ), Μάικον (Ρόμα)

Μέσοι: Λουίζ Γκουστάβο (Βόλφσμπουργκ), Παουλίνιο (Τότεναμ), Ραμίρες, Ουίλιαν και Οσκάρ (Τσέλσι), Ερνάνες (Ίντερ), Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Μπερνάρντ (Σαχτάρ)

Επιθετικοί: Χουλκ (Ζενίτ), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Φρεντ (Φλουμινένσε), Ζο (Ατλέτικο Μινέιρο)

Η φανέλα

Δείτε το βίντεο – προφίλ της Βραζιλίας

Από την άλλη η Αργεντινή του Μέσι. Πιο δυναμικός λαός απ'ότι οι Βραζιλιάνοι και πιο δυνατοί ποδοσφαιρικά. Δεν είναι τόσο πολύ της τρίπλας, έχουν βέβαια τον μάστερ του είδους, αλλά το παιχνίδι τους ξεκινάει από την καλή και σκληρή άμυνα. Το καλύτερο για την Αργεντινή θα ήταν να το σηκώσει, μέσα στη Βραζιλία.

Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια, διαθέτει μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όμως ερωτηματικό υπάρχει στην κατάσταση υγείας του Μέσι και στις ναυτίες που αισθάνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα και τον ταλαιπώρησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν στην Μπαρτσελόνα

Ο στόχος της Αργεντινής

Η Αργεντινή έχει όλα τα εχέγγυα για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, χρειάζεται και τύχη, όμως. Ο Λίο Μέσι και η παρέα του είναι αρκετά δημιουργικό σύνολο που αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να «διαλύσουν» οποιονδήποτε αντίπαλο.

Μοιάζει στην Ελλάδα

Αν κάποιος πάρει την απόφαση και ταξιδέψει στο Μπουένος Άιρες θα νομίζει ότι είναι στην Αθήνα, με πιο εχθρική ατμόσφαιρα. O λαός της Αργεντινής είναι πολύ ένθερμος και αυτό δεν αποδεικνύεται από την ατμόσφαιρα των γηπέδων, αλλά από την καθημερινότητα τους.

Η 23άδα για Βραζιλία:

Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ρομέρο, Μαριάνο Αντούχαρ, Αγκουστίν Οριόν

Αμυντικοί: Εσεκιέλ Γκαράι, Φεντερίκο Φερνάντες, Πάμπλο Σαμπαλέτα, Μάρκος Ρόχο, Χοσέ Μαρία Μπασάντα, Ούγκο Καμπανιάρο, Νικολάς Οταμέντι

Μέσοι: Φερνάντο Γκάγκο, Λούκας Μπίλια, Χαβιέρ Μαστσεράνο, Έβερ Μπανέγκα, Ανχέλ Ντι Μαρία, Μαξιμιλιάνο Ροντρίγκες, Ρικάρντο Άλβαρες

Επιθετικοί: Σέρχιο Αγκουέρο, Λιονέλ Μέσι, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Εσεκιέλ Λαβέτσι, Ροντρίγκο Παλάσιο

Η φανέλα

Δείτε το βίντεο – προφίλ της Αργεντινής

Keywords
Αναζητήσεις
οι βραζιλιανοι προσεύχονται πριν το παιχνιδι
Τυχαία Θέματα