Το μαγικό κόκκινο πουλόβερ που μεταμόρφωσε τη Νόρμα Τζέιν στο απόλυτο sex symbol του πλανήτη

17:26 5/8/2012 - Πηγή: KoolNews

Εκατομμύρια νοσταλγοί του ωραίου θλίβονται σήμερα καθώς ανάβουν ένα κερί στη μνήμη της Μέριλιν Μονρόε. Πενήντα ακριβώς χρόνια μετά τον ανεξιχνίαστο θάνατο της λατρεμένης σταρ ο πλανήτης του Χόλυγουντ αναβιώνει τις πιο σημαντικές στιγμές της γένεσης και του χαμού ενός υπέρλαμπρου άστρου. Μιας δυστυχισμένης, ανικανοποίητης γυναίκας.

Όλα ξεκίνησαν από ένα κόκινο πουλόβερ. Το θρυλικό ‘sweater girl’ που λάνσαρε το 1937 στη βιομηχανία του θεάματος η εκρηκτική Λάνα Τάρναρ με την ταινία They Won’t Forget, είχε προκαλέσει φρενίτιδα σε ολόκληρη την Αμερική. Το μάλινο ζακετάκι είχε μπει σε όλα τα γυμνάσια της εποχής αλλά μία και μοναδική μαθήτρια έμελλε να το απογειώσει και να γράψει τη δική της ιστορία.

Τα νεαρά κορίτσια συνήθιζαν να φορούν την περίφημη ζακέτα πάνω από ένα λευκό μπλουζάκι και ένα όμορφο κολιέ. Η Νόρμα Τζέιν Μόρτενσεν, όμως, αντί για μάλινο ζακετάκι προτίμησε ένα μάλινο λεπτό κόκκινο πουλόβερ στο οποίο πρόσθεσε κουμπιά στο πίσω μέρος (σαν να φορούσε μια ζακέτα ανάποδα δηλαδή), αφαίρεσε το λευκό μπλουζάκι από μέσα, έβγαλε το σουτιέν και αυτό το κόκκινο δημιούργημα κόλησε πάνω στο στήθος της. Το αποκαλούσε «το μαγικό πουλόβερ».

Και ήταν πραγματικά μαγικό καθώς κατάφερε να μεταμορφώσει τη Νόρμα Τζέιν σε Μέριλιν Μονρόε! Η ίδια βέβαια πίστευε τότε ότι δεν ήταν όμορφη αλλά απλά πολύ σέξι (κάτι που δεν έβγαλε από το μυαλό της μέχρι που άφησε την τελευταία της πνοή).

Ένιωθε άσχημη γιατί ξεχώριζε από τις συμμαθήτριές της. Είχε πάρει απότομα ύψος, το στήθος της δεν είχε μεγαλώσει, τα μαλλιά της ήταν κοντά και σγουρά, έμοιαζε με… αγόρι. Τα παιδιά στο σχολείο την κορόιδευαν.

Το καλοκαίρι που συμπλήρωσε τα 12, όμως, το σώμα της έγινε προκλητικά γυναικείο. Το στήθος της μεγάλωσε, οι καμπύλες της σχηματίστηκαν και τα αγόρια ξετρελάθηκαν!

Τότε πήρε το κόκινο πουλόβερ, το φόρεσε με ένα ασφυκτικά στενό τζιν και ψηλοτάκουνα και πήγε σχολείο. Όταν η δασκάλα την μάλωσε γιατί το ντύσιμό της δεν ήταν πρέπον, αντικατέστησε το παντελόνι με μια εξίσου στενή φούστα. Σοκάροντας τα κορίτσια και ξεσηκώνοντας τα αγόρια εμφανιζόταν με το λίκνισμα που την έκανε διάσημη και πολύ μακιγιάζ στο πρόσωπο.

Το 1941 αναδείχτηκε Oomph Girl της χρονιάς από τους συμμαθητές της. Της έγινε εμμονή ο κινηματογράφος. Έβλεπε τις ταινίες και μετά γυρνούσε στο εφηβικό της δωμάτιο και υποδυόταν ρόλους παίζοντας με τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του κορμιού της μπροστά στον καθρέπτη. Μέχρι που την έπαιρνε η νύχτα.

Σε ένα περιοδικό διάβασε ότι οι διάσημες του κινηματογράφου πριν γίνουν ηθοποιοί ήταν μοντέλα. Αυτό θα έκανε λοιπόν. Τον Δεκέμβριο του 1944 ο David Conover, ο οποίος φωτογράφιζε πιν απ μοντέλα είδε την Νόρμα Τζέιν και του έκανε εντύπωση. Φόρεσε το κόκκινο πουλόβερ της και χαμογέλασε. Δύο χρόνια αργότερα υπέγραφε συμβόλαιο με την Twentieth Century-Fox. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ή μάλλον θρύλος.

Ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή θυμάται

«Ξέρω πως εκείνη την περίοδο έψαχνε απεγνωσμένα για ένα καταφύγιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoolNews