Το ηλιακό μας σύστημα πάτησε στη Γη: Στη Νεβάδα βρίσκονται όλοι οι πλανήτες [βίντεο]

Πριν από 60 περίπου χρόνια ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είπε μια φράση που έμεινε στην Ιστορία. Το I Have A Dream ενέπνευσε πάμπολλούς ανθρώπους από τότε. Δεν ξέρουμε πως κολλάει σε αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι μάλλον η πιο άκυρη εισαγωγή, αλλά για κάποιο λόγο ταίριαζε στο μυαλό μας να το πετάξουμε. Ένα ωραιότατο οραματάκι είχαν στο μυαλό τους μια ομάδα νεαρών επιστημόνων στη Νεβάδα και έφτιαξαν κάτι εντυπωσιακό.

Οι αστροφυσικοί και αστρονόμοι που

παρακολουθούν το διάστημα από το τηλεσκόπιο και το ερευνούν δεν μπορούν προφανώς να δουν την αληθινή διάσταση των πραγμάτων και τις πραγματικές αποστάσεις. Το ίδιο και όλοι εμείς που είχαμε στα βιβλία μας εικόνες από το ηλιακό σύστημα και νομίζαμε ότι οι πλανήτες είναι γειτονάκια και τα λένε από πολύ κοντά. Όταν μεγαλώσαμε αντιληφθήκαμε ότι δεν είναι και τόσο κοντά.

Έτσι αυτοί οι τρομεροί τύποι τα έβαλαν κάτω, έκαναν σχέδια επί σχεδίων, άπλωσαν τις γνώσεις τους και έφτιαξαν μια αποτύπωση του ηλιακού μας συστήματος σαν κάποιος Θεός να το ζωγράφισε σε μια μεγάλη έκταση στη Νεβάδα. Τροχιές πλανητών, δορυφόροι, αποστάσεις, χαράχτηκαν όλα πάνω στην επιφάνεια της Γης για να γίνει πιο αντιληπτή η θέση μας σε αυτή τη μικρή πλευρά του απέραντου διαστήματος.

The post Το ηλιακό μας σύστημα πάτησε στη Γη: Στη Νεβάδα βρίσκονται όλοι οι πλανήτες [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα