Ρελάνς καραμανλικών υπερ Μεϊμαράκη – Ο πρόεδρος της ΝΔ ακόμα δεν έχει αποφασίσει οριστικά τι μέλλει γενέσθαι

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο γραφείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Συγγρού, με πολλούς «καραμανλικούς» βουλευτές να δηλώνουν το δικό τους «παρών» στο πλευρό του προέδρου της ΝΔ.

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

Υπενθυμίζεται πως και τον Ιούλιο, όταν ο κύριος Μεϊμαράκης είχε ρίξει στο τραπέζι την ιδέα για εκλογή προέδρου από τη βάση στις 30/8, 58 βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της ΝΔ είχαν υπογράψει κείμενο-κάλεσμα στον τότε μεταβατικό πρόεδρο να παραμείνει, απόφαση που επικυρώθηκε στη συνέχεια και από τα όργανα του κόμματος.

Το βασικό πρόβλημα

του κυρίου Μεϊμαράκη είναι, όπως άλλωστε έχει πει και ο ίδιος, η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό και επιτρέπει, σύμφωνα με συνομιλητές του προέδρου, σε όποιον εμφανιστεί, έστω και την τελευταία ώρα, και ζητήσει να γίνει μέλος της ΝΔ, να έχει αυτή τη δυνατότητα.

Επομένως, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η φράση του κυρίου Μεϊμαράκη «κλίνω να μην είμαι υποψήφιος για πρόεδρος» δεν σημαίνει και οριστική άρνησή του να είναι υποψήφιος, αλλά αντίθετα θα μπορούσε να αναγνωστεί και ως μόχλευση για αλλαγή του status quo. Πάντως, τυπικά τα περιθώρια είναι στενά, με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, της οποίας προΐσταται ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, να είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο για τις αποφάσεις στο κόμμα, όπως και τη δυνατότητα για σύγκληση των οργάνων.

Επομένως, αυτό που θα μπορούσε να βρεθεί είναι μια «καταστατική χαραμάδα», όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό. «Αν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται» σημειώνει έμπειρος γαλάζιος παράγοντας, με αποτέλεσμα τίποτα να μην θεωρείται οριστικό στην εκκίνηση της γαλάζιας εσωκομματικής μάχης.

Άλλωστε, όπως συζητείται από… μυημένους γαλάζιους, το αν ο κύριος Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος, θα επηρεάσει και τις κινήσεις άλλων δελφίνων που δεν θα ήθελαν να βρεθούν απέναντί του. Άλλωστε, ακόμα οι καραμανλικοί στηρίζουν αναφανδόν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και, σε μια εσωκομματική μάχη στη ΝΔ, οι καραμανλικοί είναι το κρίσιμο μέγεθος.

Τα μέλη της γαλάζιας ΚΕΦΕ και η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ μέχρι τέλος αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση ΚΕΦΕ του κόμματος στην οποία μετέχουν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη που είναι οι κ.κ Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Κώστας Τσιμάρας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας, ο Γραμματέας Εκλογών Επαμεινώντας Λεκκέας και ο Διευθυντής Διαγραμματειακού Αλέκος Κόκκαλης.

Σε αυτή τη συνεδρίαση θα οριστεί προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, 7-10 ημερών. Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει είτε 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής είτε το 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου το οποίο αριθμούσε 4450 μέλη, άρα θα πρέπει να διαθέτει 445 υπογραφές.

Στη συνέχεια θα ξανασυνεδριάσει η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν 2 ημέρες προθεσμία για ενστάσεις. Ακολούθως θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ. Η διευρυμένη πλέον ΚΕΦΕ θα ορίσει μετά ημερομηνία εκλογών οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Νοέμβριο.

The post Ρελάνς καραμανλικών υπερ Μεϊμαράκη – Ο πρόεδρος της ΝΔ ακόμα δεν έχει αποφασίσει οριστικά τι μέλλει γενέσθαι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα