Το «Ελ. Βενιζέλος» έφτασε Κω αλλά δεν πιάνει λιμάνι λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος

Πριν από λίγες μέρες το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είχαν προχωρήσει στη ναύλωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτό περίπου 2.500 πρόσφυγες στην Κω.

Στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου έγιναν τροποποιήσεις όπως επίσης και τρφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα κλπ. Όπως είχε δηλώσει σχετικά ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αμέσως μετά από σύσκεψη που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και αρμόδιους φορείς, «στο

πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση κι έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί».

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» λοιπόν αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά τα μες΄΄ανυχτα της Πέμπτης και έφτασε στην Κω γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής. Όχι όμως στο λιμάνι της Κω, αλλά πέντε ναυτικά μίλια μακριά απ’ αυτό. Ο λόγος; Παρουσιάστηκε κάποιο γραφειοκρατικό ζήτημα με τη διεκπεραίωση εγγράφων.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνολικά διαθέτει 2.200 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων στις οποίες θα διαμένει το 110μελές πλήρωμα. Οι προμήθειες που διαθέτει το πλοίο σε φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα κι είδη πρώτης ανάγκης, επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης των μεταναστών που θα μεταφερθούν σε αυτό για τουλάχιστον ένα μήνα. Να θυμίσουμε ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι το ίδιο καράβι που έδεσε για 1,5 μήνες στο λιμάνι του Αργοστολίου έπειτα από τους δύο μεγάλους σεισμούς που ταρακούνησαν την Κεφαλλονιά στις αρχές του 2014, φιλοξενώντας πολλές εκατοντάδες σεισμόπληκτους.

The post Το «Ελ. Βενιζέλος» έφτασε Κω αλλά δεν πιάνει λιμάνι λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα