Το δημοψήφισμα των Ποταμικών

Δυο μήνες πριν το συνέδριο του κόμματος και στο Ποτάμι αποφάσισαν να εφαρμόσουν μεθόδους άμεσης δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό στη Σεβαστουπόλεως αποφάσισαν να διεξάξουν ηλεκτρονικό δημοψήφισμα στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ζητώντας από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να πάρουν θέση σε οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα που αφορούν το κίνημα.

Πολλά από τα ερωτήματα που θέτει το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα

είναι οργανωτικά, καθώς εκφρασμένη πρόθεση του Σταύρου Θεοδωράκη και του στενού του επιτελείου είναι να αλλάξει εκ βάθρων την κομματική οργάνωση του Ποταμιού και να χτίσει εκ νέου μια νέα δομή με συμμετοχή της περιφέρειας.

Το δημοψήφισμα ξεκίνησε από την Κυριακή και ήταν ανοιχτό μέχρι αργά χθες το βράδυ τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα αποτελέσματά του, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα από τη Σεβαστουπόλεως.

Στελέχη του κόμματος τονίζουν ότι είναι πρώτη φορά που ένα κόμμα τολμά να ρωτήσει απευθείας τα μέλη του και όχι κάποιους ενδιάμεσους εκπροσώπους. Και ήδη έχουν ανακοινώσει ότι αν στο δημοψήφισμα πάρει μέρος το 70% των στελεχών τότε τα αποτελέσματα του θα είναι δεσμευτικά για την ηγεσία αλλιώς θα είναι απλώς συμβουλευτικά.
Μερικά από τα ερωτήματα που το κίνημα θέτει στα στελέχη του Ποταμιού έχουν ως εξής:

- Αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη τι πρέπει να ζητήσουμε; Εκλογές ή άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή;

- Αν έχουμε διεργασίες για νέα κυβέρνηση με ποια κόμματα θα πρέπει να συνεργασθεί το Ποτάμι σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα;

- Αν γίνουν έκτακτες εκλογές το Ποτάμι πρέπει να κατέβει αυτόνομο ή να συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;

Στο ερωτηματολόγιο περιέχονται επίσης ερωτήσεις αναφορικά με την οργάνωση κομματικής νεολαίας αλλά και την οργάνωση του κόμματος στην περιφέρεια. Ζητήματα για τα οποία έχει τοποθετηθεί σχετικά ο Σταύρος Θεοδωράκης και φαίνεται να αναζητά νομιμοποίηση από τη βάση του κόμματος.

Όλα αυτά πάντως, τη στιγμή που στο κόμμα υπάρχει γκρίνια και εσωστρέφεια, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα το δείχνουν αποσυσπειρωμένο, ενώ βουλευτές και στελέχη, παρά το ότι δεν εκφράζουν δημοσίως την ανησυχία τους για την καθίζηση του κόμματος, σε ιδιωτικές συζητήσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένα για την πορεία και τις αποφάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη. Αναμένεται ένα - μάλλον - θερμό δίμηνο, στο δρόμο προς το συνέδριο..

(Δείτε εδώ τις ερωτήσεις του δημοψηφίσματος Ερωτηματολόγιο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εθελοντών)

The post Το δημοψήφισμα των Ποταμικών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα