Το Top5 της εβδομάδας (07-13/11)

Λίγα -έως ελάχιστα- πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση τη Δευτέρα το πρωί. Ένα από αυτά είναι η λίστα με τις νέες κυκλοφορίες δίσκων.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Ok, δεν μπορείς να πεις ότι η είναι μια εβδομάδα γεμάτη με νέες κυκλοφορίες, αλλά μερικά άλμπουμ ξεχωρίζουν και μπορούν να έχουν μια θέση στη δισκοθήκη μας. Πρώτος και καλύτερος ο Brian Eno, ο οποίος 6 χρόνια μετά το τελευταίο του προσωπικό δίσκο (στο ενδιάμεσο βέβαια έχει παρουσιάσει αρκετές συνεργασίες και ambient δουλειές) επιστρέφει με το EP “Panic of Looking“. Σε αυτό το άλμπουμ ο γνωστός παραγωγός-μουσικός παρουσιάζει

6 κομμάτια, στα οποία όπως λέει και ο ίδιος πειραματίζεται ανάμεσα στη σχέση μουσικής και στίχων. Ναι, δεν το καταλαβαίνω ιδιαίτερα αυτό, αλλά όπως και να το κάνεις είναι μια δουλειά του Eno – και σπάνια κάτι τέτοιο είναι κακό!

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και το άλμπουμ του David Lynch – ναι, του γνωστού σκηνοθέτη, που όμως δεν διστάζει να πειραματιστεί και μουσικά. Η νέα του δουλειά λέγεται “Crazy Clown Time” όπου δοκιμάζεται σε pop electro ήχους, χωρίς να χάνει την κινηματογραφική λογική που τόσο λατρεύει. Αντίθετα αρκετά πιο ατμοσφαιρικός είναι ο δίσκος των Sigur Ros “Inni“. Η 4αδα από την Ισλανδία αποφάσισε να κυκλοφορήσει την πρώτη τους live δουλειά και μέσα στα 15 κομμάτια που έχει επιλέξει καταφέρνει να κρατήσει την post rock και ambient μαγεία που χαρακτηρίζει τις συναυλίες της.

Τα supergroups συνεχίζουν να εισβάλουν στη μουσική βιομηχανία και αυτή τη φορά είναι η σειρά των Angels and Airwaves – του συγκροτήματος που έφτιαξαν οι Tom DeLonge (Blink-182), Matt Wachter (30 Seconds to Mars), Ilan Rubin (Nine Inch Nails) και David Kennedy. Το “Love II” είναι το 4ο άλμπουμ τους, ο ήχος του είναι αρκετά space rock και ουσιαστικά είναι η συνέχεια του “Love” που είχαν κυκλοφορήσει πριν από ένα χρόνο.
Για το τέλος έχουμε τον LogOut και την πρώτη του δουλειά “Paper Plane Flight Recorder“, που κυκλοφορεί από την Inner Ear. Ο LogOut αφού έγραψε αρκετά κομμάτια για τους The Place Within και πειρασματιστηκε με μουσικη για θεατρικές παραστάσεις, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και δημιούργησε ένα άλμπουμ όπου οι “πρωταγωνιστές” είναι η φωνή και η κιθάρα.

Διάβασε ακόμα:
* Το top5 της εβδομάδας (31/10-06/11)

* Tom Waits: Bad as Him

Keywords
Τυχαία Θέματα