Το «Grexit» μπαγιάτεψε, ο εμπνευστής του επινόησε τώρα το «Grimbo»

Τρία χρόνια πριν ο οικονομολόγος της Citigroup Ιμπραχίμ Ραμπάρι εισήγαγε στο λεξικό της παγκόσμιας οικονομίας τον όρο Grexit, ο οποίος μολονότι δεν έχει ακόμα επαληθευτεί ως γεγονός έκανε τεράστιο σουξέ στα διεθνή Μ.Μ.Ε. και τα οικονομικά φόρα.

Φαίνεται όμως ότι ο Ραμπάρι το έχει βάλει σκοπό ζωής να επινοήσει ένα όρο που αργά ή γρήγορα θα περιγράφει εν συντομία την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και έτσι, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, δοκίμασε ξανά τις δυνάμεις του στην λεξιπλασία,

με αποτέλεσμα να «γεννηθεί» το «Grimbo».

Πρόκειται για τη σύντμηση των λέξεων Greece και Limbo (αβεβαιότητα) και όπως υποστηρίζει ο Ραμπάρι περιγράφει «τα γκρίζα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα δεν λαμβάνει άλλα χρήματα από τους Ευρωπαίους, με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα».

Κατά τον αναλυτή της Citi, αυτά τα σενάρια είναι κυρίως δύο. Στο πρώτο, επιτυγχάνεται συμφωνία οικονομικής ενίσχυσης, αλλά μόνο μετά από την επιβολή ελέγχων κεφαλαίου και αθέτησης πληρωμών.

Το Grimbo θα μπορούσε, επίσης, να συμβεί εάν δεν υπάρξει μια νέα ενίσχυση προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κηρύξει πτώχευση, να εισάγει ελέγχους κεφαλαίου, να εκδοθούν IOUs, αλλά η Ελλάδα να συνεχίσει να εξαρτάται από το ευρώ.

The post Το «Grexit» μπαγιάτεψε, ο εμπνευστής του επινόησε τώρα το «Grimbo» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα